Pasta med linsesauce og nøddegremolata
30 min
•
&format=webp)
Den sprøde gremolata med nødder giver et dejligt pift til pastaen, linserne og de grillede grøntsager. En fin og fyldig ret på en kødløs dag.
Ingredienser
1 liter
Vand
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
250 g
Tørrede belugalinser eller grønne linser fra Puy
|
|
4 dl
Ostesauce
|
Nøddegremolata
50 g
Hakkede hasselnøddekerner
|
|
---|---|
1 dl
Hakket bredbladet persille
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
300 g
Græskar i tynde strimler, fx hokkaido græskar
|
|
---|---|
1
Knoldselleri i tynde strimler (ca. 300 g)
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
2 tsk
Rapsolie
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
2 liter
Vand
|
|
---|---|
2 tsk
Groft salt
|
|
200 g
Tørret pasta, fx muslingeskaller
|
Sådan gør du
Nøddegremolata
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hokkaido græskar behøver du ikke skrælle, vask den blot godt. Andre typer græskar, med en tykkere skræl, skal skrælles inden du skærer den i tynde strimler.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10111 kJ / 2417 kcal
Næringsindhold pr. 100g
484 kJ / 116 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,3 g |
Protein: | 20,2 % | 5,8 g |
Fedt: | 26,9 % | 3,5 g |
Kulhydrat: | 52,9 % | 15 g |
Relateret video
Sådan koger du pasta
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.
