Pasta med linsesauce og nøddegremolata

Pasta med linsesauce og nøddegremolata

30 min
Den sprøde gremolata med nødder giver et dejligt pift til pastaen, linserne og de grillede grøntsager. En fin og fyldig ret på en kødløs dag.
https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-linsesauce-og-noddegremolata/

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog linserne ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Hæld linserne i en sigte og brus dem over med koldt vand - til vandet er klart. Bring saucen i kog og tilsæt de afdryppede linser.
Nøddegremolata
  • Bland nødder, persille og citronskal sammen og kom det i en skål.
  • Fordel græskar og selleri på en bageplade med alufolie. Bland grøntsagerne med citronsaft, olie og salt og grill dem øverst i ovnen.
  • Bring imens vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog pastaen i 9-10 min. til den er mør uden at være blød. Lad hurtigt pastaen dryppe af i en sigte og vend den sammen med den varme linsesauce. Smag til. Kom pasta og sauce i en stor varm skål. Fordel de grillede grøntsager og drys med lidt nøddegremolata. Server resten af gremolataen til.
Grill
  • Ca. 10 min.

Hokkaido græskar behøver du ikke skrælle, vask den blot godt. Andre typer græskar, med en tykkere skræl, skal skrælles inden du skærer den i tynde strimler.

Energiindhold for hele retten:

10111 kJ / 2417 kcal

Næringsindhold pr. 100g

356 kJ / 85 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 20,3 % 4,2 g
Kulhydrat: 52,8 % 11,1 g
Fedt: 26,9 % 2,6 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

1 liter Vand
1 tsk Groft salt
250 g Tørrede belugalinser eller grønne linser fra Puy
4 dl Ostesauce
Nøddegremolata
50 g Hakkede hasselnøddekerner
1 dl Hakket bredbladet persille
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
300 g Græskar i tynde strimler, fx hokkaido græskar
1 Knoldselleri i tynde strimler (ca. 300 g)
2 spsk Friskpresset citronsaft
2 tsk Rapsolie
1½ tsk Groft salt
2 liter Vand
2 tsk Groft salt
200 g Tørret pasta, fx muslingeskaller