Pasta med stegt laks, hytteost og sesamdrys

Pasta med stegt laks, hytteost og sesamdrys

30 min
Hytteost er en dejlig, nem "sauce" til fx pasta og fisk. Hytteosten smager godt, er rig på protein og giver den fugtighed der lige mangler.

Sådan gør du

  • Kom sesamfrø og peber i en tør pande og rist det ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min.
  • Tag sesamblandingen af panden.
  • Læg laksestykkerne i den varme pande med skindsiden nedad.
  • Steg ved kraftig varme i ca. 7 min.
  • Vend laksestykkerne og steg dem på kødsiden i ca. 2 min. Drys med salt.
  • Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog pastaen i ca. 1 min. Tilsæt broccoli og kog i yderligere ca. 3 min. Vend selleri- eller gulerodsstave i kogevandet og lad pasta og grøntsager dryppe af i et dørslag.
  • Anret pasta og grøntsager på 4 tallerkener sammen med lidt hytteost og karse. Læg et stykke laks og et par citronbåde på hver tallerken, drys med sesamblanding og server med resten af hytteosten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10871 kJ / 2598 kcal

Næringsindhold pr. 100g

466 kJ / 111 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 29,7 % 8,1 g
Kulhydrat: 36,1 % 9,9 g
Fedt: 34,2 % 4,3 g
Relateret video
Lakse test

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du steger laks, så den bliver saftig indeni og sprød på skindsiden.

Ingredienser

Sesamfrø
4 spsk
Friskkværnet 5-peberblanding
1 tsk
Rensede laksefileter med skind (ca. 500 g)
4
Groft salt
½ tsk
Vand
3 liter
Groft salt
2 tsk
Frisk fuldkornspasta, fx fettuccine
400 g
Broccoli i buketter og stokken i små tern
300 g
Knoldselleri eller gulerødder i tynde stave
300 g
Hytteost
200 g
Lille bakke karse
1
Tilbehør
Citron (usprøjtet) i både
1