Pasta med svampe

25 min
Arbejdstid: 10 min
Pasta med svampe

Pasta med svampe – en nem og hurtig hverdagsret, der er klar på under 25 min. Svampepasta kan laves med dine yndlingssvampe - og så har vi tilsat forårsløg, hvidløg, friske krydderurter, fløde og citronskal, som er med til at gøre retten cremet og lækker.

Britta Surland
Britta Surland Arlas madekspert, kok og mor til 2

Ingredienser

100 g Tørret fuldkornsspaghetti
15 g Smør
400 g Svampe i skiver
1 bundt Fintsnittet forårsløg
2 Finthakket fed hvidløg
1 spsk Finthakket frisk timian eller rosmarin
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1½ dl Madlavningsfløde
1 tsk Citronskal (usprøjtet)

Topping

25 g Grofthakkede mandler, gerne ristede
50 g Revet lagret havartiost

Sådan gør du

  • Kog spaghettien efter anvisningen på pakken og lad den dryppe af.
  • Kom imens smør på en varm pande og steg svampe, det hvide af forårsløgene, hvidløg, krydderurter, salt og peber til svampene har fået farve.
  • Tilsæt fløde og kog retten i ca. 5 min.
  • Tilsæt den kogte pasta, det grønne af forårsløgene og citronskal.
  • Top retten med ristede mandler og revet ost.

I denne pastaret kan du bruge de svampe, du bedst kan lide. Du kan også nemt gøre retten mere grøn ved fx at tilføje squash eller spinat.

https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-svampe/