Andepaté med champignon

10 timer
Arbejdstid: 1 time
Andepaté med champignon

Andepaté med champignon er en skøn delikatesse. Andepatéen kan tilberedes i god tid, hvilket gør den til en god ret til gæster. Her er en opskrift, der både er nem at følge - og smager fantastisk. Andepatéen kræver lækkert sprødt brød og lidt surt, og du har en skøn frokost eller forret.

Ingredienser

Andepaté

1½ spsk Rapsolie
450 g Rensede, hele champignoner
1 Andebryst med skind (ca. 300 g)
500 g Magert stegeflæsk uden svær
1 Æg
1½ dl Piskefløde
1 spsk Hvedemel
2 tsk Herbes de Provence
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

2½ liter Salatblade, fx små rødbedeblade
200 g Tranebær- eller ribsgelé
200 g Cornichoner ( små saltagurker )
600 g Ristet landbrød

Sådan gør du

Andepaté

  • Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande og steg champignonerne i ca. 4 min. - (gem dem).
  • Tag skindet af andebrystet (gem det) og skær andekød og flæsk i mindre stykker og hak dem i en food processor ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek.
  • Tilsæt æg, fløde, mel og krydderier og hak i ca. 10 sek. Del farsen i 3 portioner.
  • Læg, i en smurt patéform (ca. 1½ liter), en portion fars og fordel herpå halvdelen af champignonerne. Fortsæt i nævnte rækkefølge og slut med andeskindet.
  • Dæk formen med fx et låg og bag patéen nederst i ovnen i ca. 1 time.
  • Fjern låget og bag patéen endnu ca. ½ time. Stil den tildækket i køleskabet til næste dag.
  • Fjern fedtet fra patéen. Skrab forsigtigt den stivnede sky over i en gryde og lun skyen. Skær patéen i skiver og anret dem på tallerkener sammen med salat, tranebærsyltetøj, cornichoner og ristet brød. Hæld den lune sky over.

Andepatén kan serveres som portionsanrettet forret, hel på frokost-eller buffetbordet - eller som hovedret med fx pommes anna, gratinerede kartofler eller andre ovnkartofler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20983 kJ / 5015 kcal

Næringsindhold pr. 100g

766 kJ / 183 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 17,6 % 7,9 g
Kulhydrat: 37,7 % 17 g
Fedt: 44,7 % 9,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/pate-med-andebryst-og-champignon/