Pavlova med likørflødeskum og frisk frugt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

60+ min

Pavlova er en overdådig marengskage, opkaldt efter den russiske ballerina Anna Pavlova (1881-1931).

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 æggehvider
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 150 g grofthakkede mandler
  • 50 g knuste tvebakker (ca. 2 dl)

Likørflødeskum

  • 200 g friske hindbær
  • 200 g friske blåbær
  • 200 g friske kirsebær

Pynt

  • frisk citronmelisseblad

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 2 min. til marengsblandingen bliver sej. Vend forsigtigt mandler og tvebakker i.
  2. Læg et stykke bagepapir på en plade og tegn en cirkel (ca. 22 cm i diameter).
  3. Læg ⅔ af marengsblandingen i 6 bunker i cirklen, så den fyldes ud til én bund. Læg resten af blandingen i 5 løse toppe rundt omkring på bagepladen.
  4. Bag bund og toppe midt i ovnen. Lad dem køle af.

Likørflødeskum

  1. Pisk fløde, likør og flormelis til et let skum og smag til.

Anretning

  1. Kom ⅔ af likørflødeskummet på bunden. Fordel herpå halvdelen af bærrene, de 5 toppe og til sidst resten af flødeskummet og bærrene. Pynt kagen med citronmelisseblade og server den straks.

Bagetid

Ca. 5 min. ved 150° - traditionel ovn. Skru ned til 125° og bag videre i ca. 1 time og 10 min.

Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 18460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 51 %
  • Alkohol: 2 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag