Peberrodssauce

Peberrodssauce

10 min Tilbehør
Peberrodssauce giver virkelig karakter til måltidet og stjæler hovedrollen på tallerknen. Her er en opskrift, hvor du kan lave en dejlig peberrodssauce uden at at have den traditionelle suppe at starte med. Server peberrodssauce til både kød og fisk - eller lad peberrodssaucen være prikken over i'et på dine bagte grøntsager.
Mere inspiration

Endnu en klassisk sovs, som er svær at undvære.

Persillesovs
15 min
Persillesovs
(20)
Velbekomme!
Bemærk

Det er vigtigt, at saucen ikke koger efter at peberroden er tilsat, da smagen af peberrod er relativ flygtig. Sennep og peberrod er et godt makkerpar - der er mange fællestræk ved smagen, og senneppen holder på smagen, da den ikke er flygtig. Brug kun friskreven peberrod, den færdigrevne peberrod duer ikke til sauce, da konserveringsmidlet smager igennem.

Variation

Har du kogt suppe er det oplagt at udskifte noget af fløden med den.

Tips

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3998 kJ / 956 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1342 kJ / 321 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 3,1 % 2,4 g
Kulhydrat: 6,7 % 5,3 g
Fedt: 90,2 % 32,7 g
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt. 

Ingredienser