Det er vigtigt, at saucen ikke koger efter at peberroden er tilsat, da smagen af peberrod er relativ flygtig. Sennep og peberrod er et godt makkerpar - der er mange fællestræk ved smagen, og senneppen holder på smagen, da den ikke er flygtig. Brug kun friskreven peberrod, den færdigrevne peberrod duer ikke til sauce, da konserveringsmidlet smager igennem.
Har du kogt suppe er det oplagt at udskifte noget af fløden med den.
3714 kJ / 888 kcal
1246 kJ / 298 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 2,9 % | 2,1 g |
Kulhydrat: | 7 % | 5,1 g |
Fedt: | 90,1 % | 30,3 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.
2½ dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
---|---|
2 tsk
Eddike
|
|
1 tsk
Dijonsennep
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
½ tsk
Sukker
|
|
1 tsk
Lys saucejævner
|
4 spsk
Fintrevet frisk peberrod
|
---|