Peberrodssauce

Peberrodssauce

10 min
Peberrodssauce giver virkelig karakter til måltidet og stjæler hovedrollen på tallerknen. Her er en opskrift, hvor du kan lave en dejlig peberrodssauce uden at at have den traditionelle suppe at starte med. Server peberrodssauce til både kød og fisk - eller lad peberrodssaucen være prikken over i'et på dine bagte grøntsager.
https://www.arla.dk/opskrifter/peberrodssauce/

Sådan gør du

Peberrodssauce
  • Pisk fløde, eddike, sennep, salt og sukker sammen i en lille gryde og bring blandingen i kog.
  • Tilsæt saucejævner og kog saucen i ca. 1 min.
  • Tag saucen af varmen og tilsæt peberrod. Smag til og server.

Det er vigtigt, at saucen ikke koger efter at peberroden er tilsat, da smagen af peberrod er relativ flygtig. Sennep og peberrod er et godt makkerpar - der er mange fællestræk ved smagen, og senneppen holder på smagen, da den ikke er flygtig. Brug kun friskreven peberrod, den færdigrevne peberrod duer ikke til sauce, da konserveringsmidlet smager igennem.

Har du kogt suppe er det oplagt at udskifte noget af fløden med den.

Energiindhold for hele retten:

3714 kJ / 888 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1246 kJ / 298 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 2,9 % 2,1 g
Kulhydrat: 7 % 5,1 g
Fedt: 90,1 % 30,3 g
Mere inspiration

Endnu en klassisk sovs, som er svær at undvære.

Persillesovs
15 min
Persillesovs
(56)
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt. 

Ingredienser

Peberrodssauce
2½ dl Piskefløde
2 tsk Eddike
1 tsk Dijonsennep
¾ tsk Groft salt
½ tsk Sukker
1 tsk Lys saucejævner
4 spsk Fintrevet frisk peberrod