
Perlespelt med grøntsager
30 min
Dejlige perler i cremet dressing.
Ingredienser
- 25 g smør
- 320 g perlespelt (ca. 4 dl)
- 3 gulerødder i små tern
- 3 zittauerløg i tern
- 7 dl grøntsagsbouillon
- 1 tsk groft salt
- 400 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
- 2 små hakkede fed hvidløg
- 1 dl hakket bredbladet persille
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 5 stilke bladselleri i små tern
-
1½ dl Karolines Køkken® økologisk Cremefraiche 18%
Pynt
- blade af bladselleri og
- bredbladet persille
Sådan gør du
Sådan gør du
Lad halvdelen af smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits perlespelt og grøntsager i ca. ½ min. Tilsæt bouillion og salt. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 15 min.
Lad imens resten af smørret blive gyldent i en pande. Steg kød og hvidløg under omrøring i ca. 5 min., til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt persille, salt og peber. Varm kødet igennem og smag til.
Vend bladselleri og cremefraiche i perlespelten og smag til. Hæld retten i en varm skål. Drys lidt af det stegte kød over og server resten ved siden af.
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 11050 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 13,2 g
- Protein: 19 %
- Kulhydrat: 53 %
- Fedt: 28 %