Perlespelt med grøntsager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

30 min

Dejlige perler i cremet dressing.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 320 g perlespelt (ca. 4 dl)
  • 3 gulerødder i små tern
  • 3 zittauerløg i tern
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk groft salt
  • 400 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • 2 små hakkede fed hvidløg
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • blade af bladselleri og
  • bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad halvdelen af smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits perlespelt og grøntsager i ca. ½ min. Tilsæt bouillion og salt. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 15 min.

Lad imens resten af smørret blive gyldent i en pande. Steg kød og hvidløg under omrøring i ca. 5 min., til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt persille, salt og peber. Varm kødet igennem og smag til.

Vend bladselleri og cremefraiche i perlespelten og smag til. Hæld retten i en varm skål. Drys lidt af det stegte kød over og server resten ved siden af.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,2 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: