Perlespelt med grøntsager
30 min

Perlespelt med grøntsager

Dejlige perler i cremet dressing.
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Perlespelt med grøntsager

Dejlige perler i cremet dressing.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 320 g perlespelt (ca. 4 dl)
  • 3 gulerødder i små tern
  • 3 zittauerløg i tern
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk groft salt
  • 400 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • 2 små hakkede fed hvidløg
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • blade af bladselleri og
  • bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Lad halvdelen af smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits perlespelt og grøntsager i ca. ½ min. Tilsæt bouillion og salt. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 15 min.

Lad imens resten af smørret blive gyldent i en pande. Steg kød og hvidløg under omrøring i ca. 5 min., til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt persille, salt og peber. Varm kødet igennem og smag til.

Vend bladselleri og cremefraiche i perlespelten og smag til. Hæld retten i en varm skål. Drys lidt af det stegte kød over og server resten ved siden af.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,2 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 28 %
Print