Pizza-flutes
30 min

Pizza-flutes

En nem måde at lave et hurtigt måltid, der minder om landgangsprød og pizza. Prøv fx at lave dem til en børnefødselsdag.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pizza-flutes

En nem måde at lave et hurtigt måltid, der minder om landgangsprød og pizza. Prøv fx at lave dem til en børnefødselsdag.

Antal portioner

Flutes - 4 stk.

  • 25 g smør
  • 2 dl mælk
  • ½ dl Kløver® tykmælk
  • 25 g gær (½ pakke)
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 1 groftrevet gulerod
  • 25 g hvedeklid (ca. 1 dl)
  • 400 g hvedemel (ca. 6½ dl)

Pizza-flutes

  • 2 dåser hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 50 g blødt smør
  • 2 finthakkede zittauerløg
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 2 spsk tomatketchup
  • 2 tsk tørret basilikum
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g skinke i mindre stykker
  • 150 g Karolines Køkken® Mozzarella 15%

Pensling

Pynt

  • friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Flutes

Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk og tykmælk. Blandingen skal være lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af melet tilbage). Slå dejen godt sammen med fx en grydeske. Dæk dejen med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til 4 flutes - ca. 30 cm lange og læg dem på plader med bagepapir. Dæk flutene med et klæde og lad dem efterhæve i ca. 20 min. Pensl med tykmælk, rids med en kniv og bag flutene midt i ovnen.

Pizza-flutes

Hæld tomaterne til afdrypning i en sigte. Flæk flutene på langs. Smør de 8 halve flute med smør. Bland de afdryppede tomater med løg, hvidløg, tomatketchup, basilikum, salt og peber. Fordel tomatblandingen på flutestykkerne. Læg herpå skinke og ost. Gratiner de 8 flutes midt i ovnen.

Ved serveringen

Pynt med basilikumblade og server straks.

Tip

Tørret basilikum kan erstattes af 2 spsk frisk, hakkede basilikumblade.

Bagetid

Ca 20 min. ved 200°.

Gratinering

Ca. 10 min ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,8 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 36 %
Print