Pizza med laks og spinat

2 timer
Arbejdstid: 1 time
Pizza med laks og spinat

Skøn pizza med masser af grønt og frisk laks. Pizza med laks og spinat bliver toppet med salte kapers og citron, - elementer som som smager fantastisk sammen med laks og spinat. Bag pizzaerne på forvarmede bageplader og få en dejlig sprød skorpe på både bund og mozarellaost. Det er ikke så ofte der efterspørges pizza med fisk - men her får du chancen for at få toppoint hos familien, når du serverer hjemmelavet pizza med laks og spinat. Skal det gå stærkt en dag kan du "snyde" med en færdigkøbt pizzabund.

Ingredienser

Pizzadej

20 g Gær
3 dl Lillefingervarmt vand
400 g Tipo 00 hvedemel
1 spsk Olivenolie
1 tsk Sukker
½ tsk Groft salt

Fyld

1 tsk Olivenolie
2 Finthakkede løg (ca. 150 g)
4 Finthakkede fed hvidløg
800 g Skyllet frisk spinatblade
200 g Revet mozzarellaost
400 g Laksefilet uden skind - i skiver
1 dl Kapers uden lage
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Servering

1 Citron (usprøjtet) i både

Sådan gør du

Pizzadej

  • Smuldr gæren og opløs den i vandet. Tilsæt mel, olie, sukker og salt.
  • Ælt dejen blank og smidig i ca. 8 min.
  • Stil dejen tildækket med husholdningsfilm til hævning et lunt sted. Lad dejen hæve i ½ time.
  • Vend dejen ud på et bord og stram den op til 4 boller. Lad dem hæve tildækket med husholdningsfilm i ½ time.

Fyld

  • Lad olien blive varm i en sauterpande og svits løg og hvidløg. Tilsæt spinaten og lad den svitse med i ca. 2 min., til den falder sammen. Pres væden fra spinatblandingen i en sigte.
  • Sæt to bageplader til opvarmning i ovnen.
  • Tryk og form dejen til 4 pizzabunde (ca. 25 cm i diameter). Kom bundene på bagepapir og fordel halvdelen af osten herpå.
  • Kom spinat, laks, kapers, salt, peber og resten af osten på pizzaerne.
  • Træk bagepapiret over på de varme bageplader – og bag dem øverst og nederst i ovnen til pizzaerne er sprøde og fyldet er gyldent i 12-14 min. ved 275° - traditionel ovn.

Servering af pizza med laks og spinat

  • Server pizzaerne med citronbåde.

Drys fx chiliflager på din pizza for ekstra spice!

I stedet for frisk spinat, kan du bruge samme mængde optøet, frossen helbladet spinat.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13402 kJ / 3203 kcal

Næringsindhold pr. 100g

536 kJ / 128 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 27,9 % 8,8 g
Kulhydrat: 40,7 % 12,9 g
Fedt: 31,4 % 4,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/pizza-med-laks-og-spinat/