Galette med farverige beder

1 time 30 min
Galette med farverige beder

Søde beder og saltet ost i en tærte som ligner en pizza, kan kun blive en succes. En perfekt start på festen eller som vegetarisk indslag til buffeten.

Ingredienser

Dej

1 pakke Tærtedej (ca. 30 cm i diameter)

Fyld

400 g Blandede beder fx bolsjebeder, rødbeder og gule beder
200 g Salatost i tern
250 g Kvark eller creme fraiche
2 Små finthakkede fed hvidløg
1 Æg
2 tsk Hakket frisk timian
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Kog bederne i en tykbundet gryde i ca. 45 min. under låg. Skræl skindet af bederne med en urtekniv og skær i 0.5-1 cm tykke skiver. Kom halvdelen af salatosten, kvark, æg, hvidløg, timian og peber i en skål og mos blandingen med en gaffel. Placer tærtedejen på en plade med bagepapir. Fordel osteblandingen til ca. 3 cm fra tærtekanten. Læg bede skiverne på, smuldr den sidste halvdel af salatosten på toppen og tryk det hele let. Bag tærten i 35-40 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8605 kJ / 2057 kcal

Næringsindhold pr. 100g

742 kJ / 177 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 16,8 % 7,3 g
Kulhydrat: 28,9 % 12,6 g
Fedt: 54,3 % 10,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/galette-med-farverige-beder/