Plantefars
30 min
•
Har du lyst til at lave din egen hjemmelavede plantefars? Du kan bruge den til frikadeller, burgerbøffer, farsbrød o.l. Plantefarsen er lavet af helt naturlige råvarer fra køkkenet.
Ingredienser
Plantefars
|
1 spsk
Chiafrø
|
|
|---|---|
|
3 spsk
Vand
|
|
|
300 g
Optøede, bælgede edamamebønner
|
|
|
1
Løg i grove stykke (ca. 75 g)
|
|
|
2
Æg
|
|
|
3 spsk
Solsikkekerner
|
|
|
2 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
|
2 spsk
Sojasauce
|
|
|
1 spsk
Hakket frisk timian eller 1 tsk tørret timian
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
60 g
Kikærtemel (ca. 1 dl)
|
Sådan gør du
Plantefars
Sådan bruger du plantefarsen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan komme ekstra fyld i plantefarsen, fx salatost i tern, revet ost, oliven og/eller flere friske krydderurter. I stedet for kikærtemel, kan du bruge hvedemel.
Frikadeller, burgerbøf og farsbrød kan fryses. I kan spise dem kolde eller lune.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
599 kJ / 143 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 4,5 g |
| Protein: | 10,2 g |
| Fedt: | 7,6 g |
| Kulhydrat: | 8,5 g |