Polentabrød med fennikelfrø

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Polenta er malede majskerner, og det tilføjer brødet lidt sødme og farve, mens hytteosten giver fugtighed.

Ingredienser

20 skiver pr. brød

Antal portioner

Pensling

  • 1 spsk flydende honning

Sådan gør du

Sådan gør du

Lun det syrnede produkt let i en gryde, men pas på det ikke skiller. Udrør gær heri, tilsæt hytteost, salt, honning, fennikelfrø og polenta. Rør melet i efterhånden og ælt til dejen er glat og blød. Hold evt. lidt af melet tilbage. Lad dejen hæve tildækket ca. 1½ time. Ælt dejen godt igennem og form den til et rundt brød. Læg brødet på en plade med bagepapir og lad det efterhæve i mindst ½ time. Pensl dejen med honning og drys evt. med polenta. Bag brødet midt i ovnen. Bank på brødet - hvis det lyder hult, er det færdigt. Vend bundet i vejret på brødet og lad det ligge i ovnen ca. 10 min. ved eftervarme.

Brødet smager kraftigt og er derfor lækkert til fx ost og lufttørrede pølser.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,8 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 80 %
  • Fedt: 7 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: