Polentabrød med fennikelfrø
60+ min

Polentabrød med fennikelfrø

Polenta er malede majskerner, og det tilføjer brødet lidt sødme og farve, mens hytteosten giver fugtighed.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Polentabrød med fennikelfrø

Polenta er malede majskerner, og det tilføjer brødet lidt sødme og farve, mens hytteosten giver fugtighed.

20 skiver pr. brød

Antal portioner

Pensling

  • 1 spsk flydende honning

Fremgangsmåde:

Lun det syrnede produkt let i en gryde, men pas på det ikke skiller. Udrør gær heri, tilsæt hytteost, salt, honning, fennikelfrø og polenta. Rør melet i efterhånden og ælt til dejen er glat og blød. Hold evt. lidt af melet tilbage. Lad dejen hæve tildækket ca. 1½ time. Ælt dejen godt igennem og form den til et rundt brød. Læg brødet på en plade med bagepapir og lad det efterhæve i mindst ½ time. Pensl dejen med honning og drys evt. med polenta. Bag brødet midt i ovnen. Bank på brødet - hvis det lyder hult, er det færdigt. Vend bundet i vejret på brødet og lad det ligge i ovnen ca. 10 min. ved eftervarme.

Brødet smager kraftigt og er derfor lækkert til fx ost og lufttørrede pølser.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,8 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 79 %
  • Fedt: 9 %
Print