Porchetta - i kuglegrill

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(67 vurderinger)

60+ min

En skøn italiensk inspireret flæskesteg, der dufter og delvis passer sig selv. Du kan variere porchettaen med mange slags krydderurter.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 50-60 store grillbriketter med høj brændværdi (ca. 2½ kg)
  • 1 ridset svineslag (ca. 2½ kg)
  • 2½ spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 dl hakkede, blandede krydderurter, fx bredbladet persille, oregano og rosmarin
  • 200 g hakkede skalotteløg
  • 3 store hakkede fed hvidløg
  • 2 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 8 grillspyd af metal eller tynd ståltråd

Spidskålssalat med mormordressing

Pynt

  • hakkede krydderurt

Tilbehør

  • 2½ kg kogte kartofler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Fyld grillstarteren med ca. 35 briketter og tænd op.

Drys slaget med salt og peber på begge sider. Fordel krydderurter, løg, hvidløg og citronskal på kødsiden. Rul slaget stramt om fyldet og luk det godt med grillspyd - eller snør stegen.

Fordel de varme briketter i hver side af grillen og stil en foliebakke i midten. Læg stegen på risten og luk grillens låg. Spjæld i top og bund skal være knap halvt åbne. Steg porchettaen 4-5 timer. Vend den ca. hver halve time og suppler med 3 briketter i hver side, de første 3 gange, du vender.

Spidskålssalat

Læg spidskålen i et stort fad. Bland fløde, flormelis, citronsaft og salt og pisk til dressingen får en cremet konsistens. Hæld dressingen over salaten ved serveringen.

Fjern grillspyddene eller ståltråden, og skær kødet i skiver.

Tip

Stegetiden i kuglegrill er afhængig af vindens afkøling og luftens temperatur, derfor er det en cirkatid vi har givet.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 41850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 59,2 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 59 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Sangiovese Toscana, Italien

Her skal du have fat i en toscansk rødvin, og der er mange. Men fx en chianti classcio eller en rosso di montepulciano Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød

Andre gode forslag