Pull-apart hvidløgsbrød

2 timer 25 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Pull-apart hvidløgsbrød

Pull-apart hvidløgsbrød er et svampet og lækkert madbrød, der kan trækkes fra hinanden. Pull-apart hvidløgsbrød er sjovt at lave og virkelig lækkert at spise. Nyd det bløde, smagfulde hvidløgsbrød lunt direkte fra ovnen.

Ingredienser

Dej

100 g Smør
2½ dl Mælk
25 g Gær
2 Æg
600 g Hvedemel
1 spsk Groft salt

Hvidløgssmør

100 g Blødt smør
4 Små, pressede fed hvidløg
2 dl Finthakket bredbladet persille
Mælk til pensling
½ tsk Flagesalt

Sådan gør du

Dej

  • Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt mælk og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold evt. lidt mel tilbage - dejen skal være fugtig).
  • Slå dejen godt sammen og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time.

Hvidløgssmør

  • Rør smør, hvidløg og persille godt sammen.

Sådan samler du pull-apart hvidløgsbrødet

  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en firkantet plade (ca. 30 x 40 cm). Fordel hvidløgssmørret på dejpladen.
  • Skær dejpladen i 4 strimler på den brede led (hver dej strimmel skal måle ca. 10 x 30 cm).
  • Læg de 4 dejstrimler oven på hinanden, så du har en en dejstrimmel i 4 lag med hvidløgssmør øverst.
  • Del dejstrimlen i 6 firkantede stykker. Stil stykkerne på højkant i en smurt rugbrødsform (ca. 3 L). Lad hvidløgsbrødet efterhæve tildækket i ca. 1/2 time.
  • Pensl med mælk, drys med salt og bag hvidløgsbrødet midt i ovnen i ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Lad hvidløgsbrødet afkøle i formen ca. 15 min.

Vil du være i god tid og lade pull-apart hvidløgsbrødet langtidshæve, så sæt brødet tildækket på køl, når det er samlet (i stedet for at lade det hæve). Her kan det stå 6 til 12 timer. Lad brødet stå 1- 1½ time på køkkenbordet inden afbagning.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15953 kJ / 3813 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1282 kJ / 307 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 8,3 % 6,3 g
Kulhydrat: 48,7 % 36,7 g
Fedt: 43 % 14,9 g
Relateret video Pullapart hvidløgsbrød

Se hvordan du laver pull apart hvidløgsbrød her. Pull-apart hvidløgsbrød er et svampet og lækkert madbrød, der kan trækkes fra hinanden. Pull-apart hvidløgsbrød er sjovt at lave og virkelig lækkert at spise. Nyd det bløde, smagfulde hvidløgsbrød lunt direkte fra ovnen.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/pull-apart-hvidlogsbrod/