Quiche lorraine
1 time 40 min
•
Arbejdstid: 20 min
•
&format=webp)
Klassisk fransk quiche lorraine - en skinketærte med cremefraiche. Quiche lorraine er perfekt til hyggelig aftensmad, til frokost, på buffetbordet eller til picnic. Tærten hører ikke til i kategorien af lette retter, men den smager super godt og sammen med en skål god blandet salat, får du en skøn smagsoplevelse. Så server quiche lorraine næste gang I vil hygge jer med lidt fransk mad - bon appétit..
Ingredienser
Quichedej
100 g
Koldt smør
|
|
---|---|
175 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1½ spsk
Vand
|
Fyld
150 g
Røget skinke
|
|
---|---|
3
Æg
|
|
2 dl
Creme fraiche
|
|
2½ tsk
Hvedemel
|
|
2 tsk
Herbes de Provence
|
|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost (ca. dl)
|
Tilbehør
Babysalatblade med
|
|
---|---|
Olie-eddikedressing
|
Sådan gør du
Quiche dej
Fyld
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Quiche lorraine er også dejlig som frokostret eller på et buffetbord. Så rækker tærten til ca. 8 personer.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11636 kJ / 2781 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1193 kJ / 285 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 14,3 % | 10,1 g |
Fedt: | 63,6 % | 20,5 g |
Kulhydrat: | 22,1 % | 15,5 g |
