Quinoa-otto med hytteost og bagte rødbeder

1 time
Quinoa-otto med hytteost og bagte rødbeder

Vi kender risotto og måske også speltotto, men quinoa-otto er måske en lidt ny version. Men det skal gerne forklare, hvad du har i vente.....en dejlig cremet ret med grøntsager, ost og kerner. En spændende opskrift, hvis du har lyst til at prøve noget nyt.

Ingredienser

Bagte rødbeder

500 g Skrællede rødbeder i mindre stykker
1 spsk Finthakket frisk timian
1 spsk Flydende honning
½ spsk Olivenolie
½ tsk Groft salt

Quinoa-otto

15 g Smør
3 Finthakkede bananskalotteløg (ca. 150 g)
320 g Quinoa - rød, sort eller en blanding
3 dl Rødbedesaft
2½ dl Grøntsagsbouillon
1 tsk Groft salt
400 g Hytteost
2 dl Grofthakket bredbladet persille
50 g Hakkede cashewnødder
50 g Hytteost
2 spsk Fintrevet frisk peberrod

Sådan gør du

Bagte rødbeder

  • Kom rødbederne i en lille bradepande. Vend dem godt rundt sammen med timian, honning, olie og salt. Dæk bradepanden med alufolie og bag rødbederne midt i ovnen i ca. 40 min. ved 225° - traditionel ovn. Fjern folien de sidste 20 min.

Quinoa-otto

  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min., tilsæt quinoa og svits i yderligere ca. 1 min. Tilsæt rødbedesaft, grønsagsbouillon og salt. Kog retten i ca. 25 min. til væden er næsten væk. Tag gryden af varmen og tilsæt hytteost og persille. Rør til det er godt fordelt og smag til.
  • Anret quinoa-ottoen i dybe skåle. Fordel de bagte rødbeder på toppen sammen med cashewnødder, hytteost og peberod.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6990 kJ / 1671 kcal

Næringsindhold pr. 100g

330 kJ / 79 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 22 % 4,3 g
Kulhydrat: 46,9 % 9,1 g
Fedt: 31,1 % 2,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/quinoa-otto-med-hytteost-og-bagte-rodbeder/