Quinoa-otto med hytteost og bagte rødbeder

Quinoa-otto med hytteost og bagte rødbeder

1 time
Vi kender risotto og måske også speltotto, men quinoa-otto er måske en lidt ny version. Men det skal gerne forklare, hvad du har i vente.....en dejlig cremet ret med grøntsager, ost og kerner. En spændende opskrift, hvis du har lyst til at prøve noget nyt.
https://www.arla.dk/opskrifter/quinoa-otto-med-hytteost-og-bagte-rodbeder/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 40 min. ved 225° - traditionel ovn.

Bagte rødbeder
  • Kom rødbederne i en lille bradepande. Vend dem godt rundt sammen med timian, honning, olie og salt. Dæk bradepanden med alufolie og bag rødbederne midt i ovnen. Fjern folien de sidste 20 min.
Quinoa-otto
  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min., tilsæt quinoa og svits i yderligere ca. 1 min. Tilsæt rødbedesaft, grønsagsbouillon og salt. Kog retten i ca. 25 min. til væden er næsten væk. Tag gryden af varmen og tilsæt hytteost og persille. Rør til det er godt fordelt og smag til.
  • Anret quinoa-ottoen i dybe skåle. Fordel de bagte rødbeder på toppen sammen med cashewnødder, hytteost og peberod.
Energiindhold for hele retten:

7027 kJ / 1679 kcal

Næringsindhold pr. 100g

331 kJ / 79 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 21,8 % 4,3 g
Kulhydrat: 46,7 % 9,1 g
Fedt: 31,5 % 2,8 g

Ingredienser

Bagte rødbeder
500 g Skrællede rødbeder i mindre stykker
1 spsk Finthakket frisk timian
1 spsk Flydende honning
½ spsk Olivenolie
½ tsk Groft salt
Quinoa-otto
15 g Smør
3 Finthakkede bananskalotteløg (ca. 150 g)
320 g Quinoa - rød, sort eller en blanding
3 dl Rødbedesaft
2½ dl Grøntsagsbouillon
1 tsk Groft salt
400 g Hytteost
2 dl Grofthakket bredbladet persille
50 g Hakkede cashewnødder
50 g Hytteost
2 spsk Fintrevet frisk peberrod