Æggekage med quinoa og hytteost

20 min
Æggekage med quinoa og hytteost

Har du lyst til at prøve en æggekage med et moderne tvist - med fyld af quinoa og med topping af bl.a. rejer, koriander og spidskål? En lidt lettere version af den kendte klassiske æggekage, som måske minder lidt mere om en tortilla.

Ingredienser

Æggekage

10 g Smør
1 Hakket løg (ca. 100 g)
4 Æg
150 g Kogte quinoa (af 75 g rå)
250 g Hytteost
½ tsk Groft salt

Rejesalat

250 g Fintsnittet spidskål
2 Grønne peberfrugter i tern (ca. 250 g)
1 Rødt æble i tern, fx elstar (ca. 125 g)
2 spsk Hakket rød chilipeber
1 tsk Groft salt
200 g Afdryppede rejer
2 dl Frisk koriander

Tilbehør

200 g Ristet groft rugbrød - evt. gnedet med hvidløg

Sådan gør du

Æggekage

  • Smelt smørret i en pande (ca. 22 cm i diameter) ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løget ved jævn varme i ca. 3 min.
  • Pisk æggene sammen med den kogte quinoa, hytteost og salt.
  • Hæld æggeblandingen i panden og bag æggekagen ved jævn varme i ca. 12 min. - skub forsigtigt lidt i æggeblandingen, så det fugtige kommer ned i bunden af panden.

Rejesalat

  • Vend alle ingredienserne samme lige inden serveringen.
  • Fordel noget af rejesalaten på æggekagen og server den sammen med resten af salaten og lunt ristet rugbrød - evt. gnedet med hvidløg.
https://www.arla.dk/opskrifter/aggekage-med-quinoa-og-hytteost/