Æggekage med quinoa og hytteost

Æggekage med quinoa og hytteost

20 min
Har du lyst til at prøve en æggekage med et moderne tvist - med fyld af quinoa og med topping af bl.a. rejer, koriander og spidskål? En lidt lettere version af den kendte klassiske æggekage, som måske minder lidt mere om en tortilla.

Sådan gør du

Æggekage
  • Smelt smørret i en pande (ca. 22 cm i diameter) ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løget ved jævn varme i ca. 3 min.
  • Pisk æggene sammen med den kogte quinoa, hytteost og salt.
  • Hæld æggeblandingen i panden og bag æggekagen ved jævn varme i ca. 12 min. - skub forsigtigt lidt i æggeblandingen, så det fugtige kommer ned i bunden af panden.
Rejesalat
  • Vend alle ingredienserne samme lige inden serveringen.
  • Fordel noget af rejesalaten på æggekagen og server den sammen med resten af salaten og lunt ristet rugbrød - evt. gnedet med hvidløg.
Energiindhold for hele retten:

6062 kJ / 1449 kcal

Næringsindhold pr. 100g

336 kJ / 80 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 31 % 6,1 g
Kulhydrat: 43,9 % 8,7 g
Fedt: 25,1 % 2,3 g
Mere inspiration

Klassisk opskrift på æggekage i pande - med bacon og tomater.

Æggekage
45 min
Æggekage
(154)

Ingredienser

Æggekage
10 g Smør
1 Hakket zittauerløg (ca. 100 g)
4 Æg
150 g Kogte quinoa (af 75 g rå)
250 g Hytteost
½ tsk Groft salt
Rejesalat
250 g Fintsnittet spidskål
2 Grønne peberfrugter i tern (ca. 250 g)
1 Rødt æble i tern, fx elstar (ca. 125 g)
2 spsk Hakket rød chilipeber
1 tsk Groft salt
200 g Afdryppede rejer
2 dl Frisk koriander
Tilbehør
200 g Ristet groft rugbrød - evt. gnedet med hvidløg