Æggekage med quinoa og hytteost

Æggekage med quinoa og hytteost

20 min
Har du lyst til at prøve en æggekage med et moderne tvist - med fyld af quinoa og med topping af bl.a. rejer, koriander og spidskål? En lidt lettere version af den kendte klassiske æggekage, som måske minder lidt mere om en tortilla.

Sådan gør du

Æggekage
  • Smelt smørret i en pande (ca. 22 cm i diameter) ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løget ved jævn varme i ca. 3 min.
  • Pisk æggene sammen med den kogte quinoa, hytteost og salt.
  • Hæld æggeblandingen i panden og bag æggekagen ved jævn varme i ca. 12 min. - skub forsigtigt lidt i æggeblandingen, så det fugtige kommer ned i bunden af panden.
Rejesalat
  • Vend alle ingredienserne samme lige inden serveringen.
  • Fordel noget af rejesalaten på æggekagen og server den sammen med resten af salaten og lunt ristet rugbrød - evt. gnedet med hvidløg.
Mere inspiration

Klassisk opskrift på æggekage i pande - med bacon og tomater.

Æggekage
45 min
Æggekage
(144)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6002 kJ / 1435 kcal

Næringsindhold pr. 100g

333 kJ / 80 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 30,8 % 6 g
Kulhydrat: 43,4 % 8,5 g
Fedt: 25,8 % 2,3 g

Ingredienser

Æggekage
Smør
10 g
Hakket zittauerløg (ca. 100 g)
1
Æg
4
Kogte quinoa (af 75 g rå)
150 g
250 g
Groft salt
½ tsk
Rejesalat
Fintsnittet spidskål
250 g
Grønne peberfrugter i tern (ca. 250 g)
2
Rødt æble i tern, fx elstar (ca. 125 g)
1
Hakket rød chilipeber
2 spsk
Groft salt
1 tsk
Afdryppede rejer
200 g
Frisk koriander
2 dl
Tilbehør
Ristet groft rugbrød - evt. gnedet med hvidløg
200 g