Rabarber- og jordbærsorbet

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

1 timer

Med en ismaskine kan du nemt forvandle sommerens lækre rabarber og jordbær til en skøn læskende sorbet. Sorbeten kan også tilberedes med frossen frugt.

Ingredienser

Antal portioner
  • 250 g rensede rabarber
  • 125 dl sukker (ca. 1½ dl)
  • 1 spsk flydende honning
  • 100 g friske jordbær
  • 4 dl mælk

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær rabarberne i små stykker og kog dem møre med sukker og honning i ca. 10 min. Hæld dem i en skål. Skær jordbærene i små tern og bland med rabarberne. Blend evt, med en stavblender, hvis du foretrækker at blandingen er helt glat. Stil frugtblandingen i køleskabet til den er helt kold. Rør mælken i frugten, hæld blandingen i en ismaskinen og kør den til den har en cremet konsistens.

Tips

Du kan også bruge frosne jordbær. Lad dem tø, skær dem i små stykker og bland både jordbærstykker og saften fra dem i rabarberne.

Du kan bruge alle typer mælk, det behøver ikke være minimælk.

Tilsæt evt. 1 spsk citronlikør eller cointreau for mere voksensmag.

Sådan bruger du rabarber

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 88 %
  • Fedt: 4 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: