Rabarber- og jordbærsorbet - Opskrifter - Arla

Rabarber- og jordbærsorbet

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(12 vurderinger)

1 timer

Med en ismaskine kan du nemt forvandle sommerens lækre rabarber og jordbær til en skøn læskende sorbet. Sorbeten kan også tilberedes med frossen frugt.

Ingredienser

Antal portioner

  • 250 g rensede rabarber
  • 125 dl sukker (ca. 1½ dl)
  • 1 spsk flydende honning
  • 100 g friske jordbær
  • 4 dl mælk

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær rabarberne i små stykker og kog dem møre med sukker og honning i ca. 10 min. Hæld dem i en skål. Skær jordbærene i små tern og bland med rabarberne. Blend evt, med en stavblender, hvis du foretrækker at blandingen er helt glat. Stil frugtblandingen i køleskabet til den er helt kold. Rør mælken i frugten, hæld blandingen i en ismaskinen og kør den til den har en cremet konsistens.

Tips

Du kan også bruge frosne jordbær. Lad dem tø, skær dem i små stykker og bland både jordbærstykker og saften fra dem i rabarberne.

Du kan bruge alle typer mælk, det behøver ikke være minimælk.

Tilsæt evt. 1 spsk citronlikør eller cointreau for mere voksensmag.

Sådan bruger du rabarber

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 88 %
  • Fedt: 4 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: