Rabarber- og jordbærsorbet

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

1 timer

Med en ismaskine kan du nemt forvandle sommerens lækre rabarber og jordbær til en skøn læskende sorbet. Sorbeten kan også tilberedes med frossen frugt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 250 g rensede rabarber
  • 125 dl sukker (ca. 1½ dl)
  • 1 spsk flydende honning
  • 100 g friske jordbær
  • 4 dl mælk

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær rabarberne i små stykker og kog dem møre med sukker og honning i ca. 10 min. Hæld dem i en skål. Skær jordbærene i små tern og bland med rabarberne. Blend evt, med en stavblender, hvis du foretrækker at blandingen er helt glat. Stil frugtblandingen i køleskabet til den er helt kold. Rør mælken i frugten, hæld blandingen i en ismaskinen og kør den til den har en cremet konsistens.

Tips

Du kan også bruge frosne jordbær. Lad dem tø, skær dem i små stykker og bland både jordbærstykker og saften fra dem i rabarberne.

Du kan bruge alle typer mælk, det behøver ikke være minimælk.

Tilsæt evt. 1 spsk citronlikør eller cointreau for mere voksensmag.

Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 3470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 88 %
  • Fedt: 4 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag