Rabarbercrumble med vaniljesauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

45 min

Rabarbercrumble - en simpel dessert hvor rabarbernes syre får skønt modspil af sød vaniljesauce og sprød crumble på toppen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Bagte rabarber

  • 4 spsk sukker
  • 1 spsk hyldeblomsteddike
  • 600 g rabarber i ca. 10 cm lange stykker

Crumble

  • 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 75 g brun farin (ca. 1¼ dl)
  • 50 g havregryn (ca. 1¾ dl)
  • 50 g grofthakkede mandler
  • 75 g koldt smør
  • ½ tsk groft salt

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bagte rabarber

Rør sukker og eddike sammen i en skål. Læg rabarberne på en plade beklædt med bagepapir og fordel sukkerblandingen herover - vend rabarberne godt rundt i blandingen. Bag rabarberne midt i ovnen - rabarberne skal være bløde.

Crumble

Bland mel, farin, havregryn, mandler og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i blandingen. Fordel smuldredejen i et tyndt lag på en plade med bagepapir. Bag crumble-dejen midt i ovnen - vend rundt et par gange under bagningen.

Fordel de bagte rabarber i 8 dybe tallerkener. Hæld kold vaniljesauce ved og drys det sprøde crumble på toppen. Server med resten af vaniljesaucen ved siden af.

Bagetid for rabarber

Ca. 15 min. ved 200° - varmluft.

Bagetid for crumble

Ca. 15 min ved 200° - varmluft.

Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 46 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag