Rabarbercrumble med vaniljesauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

45 min

Rabarbercrumble - en simpel dessert hvor rabarbernes syre får skønt modspil af sød vaniljesauce og sprød crumble på toppen.

Ingredienser

Antal portioner

Bagte rabarber

  • 4 spsk sukker
  • 1 spsk hyldeblomsteddike
  • 600 g rabarber i ca. 10 cm lange stykker

Crumble

  • 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 75 g brun farin (ca. 1¼ dl)
  • 50 g havregryn (ca. 1¾ dl)
  • 50 g grofthakkede mandler
  • 75 g koldt smør
  • ½ tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Bagte rabarber

Rør sukker og eddike sammen i en skål. Læg rabarberne på en plade beklædt med bagepapir og fordel sukkerblandingen herover - vend rabarberne godt rundt i blandingen. Bag rabarberne midt i ovnen - rabarberne skal være bløde.

Crumble

Bland mel, farin, havregryn, mandler og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i blandingen. Fordel smuldredejen i et tyndt lag på en plade med bagepapir. Bag crumble-dejen midt i ovnen - vend rundt et par gange under bagningen.

Fordel de bagte rabarber i 8 dybe tallerkener. Hæld kold vaniljesauce ved og drys det sprøde crumble på toppen. Server med resten af vaniljesaucen ved siden af.

Bagetid for rabarber

Ca. 15 min. ved 200° - varmluft.

Bagetid for crumble

Ca. 15 min ved 200° - varmluft.

Sådan bruger du rabarber

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 46 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: