Rabarbermuffins med hvid chokolade og mandler

45 min
Fryseegnet
Rabarbermuffins med hvid chokolade og mandler

Uhmm de muffins er lækre - må vi få opskriften! Rabarberne gør muffinsene både saftige, søde og syrlige på den virkelig gode måde. Har du ikke rabarber, kan du fint bruge bær i stedet.

Ingredienser

250 g Smør
250 g Sukker (ca. 3 dl)
4 Æg
300 g Rabarber i mindre stykker, friske eller frosne
100 g Grofthakket hvid chokolade
300 g Hvedemel (ca. 5 dl)
100 g Smuttede, hakkede mandler
1 spsk Bagepulver
1 spsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)

Sådan gør du

  • Pisk smør og sukker lyst og luftigt.
  • Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert.
  • Bland rabarber og chokolade sammen og drys lidt mel over.
  • Vend mandler, bagepulver og appelsinskal i resten af melet og tilsæt det til æggeblandingen sammen med rabarber og chokolade. Vend dejen godt sammen.
  • Kom store papirmuffinsforme i en fast muffinsform med 12 huller.
  • Fyld formene ⅔ op og bag de 12 muffins midt i ovnen i ca. 25 min. ved 175° - varmluft - til de er gyldne.

I stedet for mandler kan du bruge tilsvarende mængde revet marcipan. I stedet for rabarber kan du bruge bær, friske eller frosne. Appelsinskal kan erstattes af citronskal. Fx smager kombinationen blåbær og citronskal rigtig dejligt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

22265 kJ / 5321 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1461 kJ / 349 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 6,1 % 5,3 g
Kulhydrat: 40,3 % 34,6 g
Fedt: 53,6 % 21,2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/rabarbermuffins-med-hvid-chokolade-og-mandler/