Rabarberroulade
&format=webp)
En skøn roulade med rabarber og flødecreme. Her får du opskriften på en frisk og festlig roulade, som med sikkerhed vil imponere dine gæster. Rouladen består af en klassisk rouladebund, bagt rabarberkompot og en flødecreme lavet på piskefløde, creme fraiche og vanilje. Det er en perfekt kombination med den søde kagebund, de syrlige rabarber og den friske og runde flødecreme. Flødecremen kan snildt laves uden creme fraiche, men det giver en dejlig og syrlig smag til cremen. Rabarberrouladen pyntes med lidt af flødecremen, ristede mandler og skovsyre.
Ingredienser
Rabarberkompot
400 g
Rabarber, skåret i 2-3 cm stykker
|
|
---|---|
125 g
Sukker
|
|
2 blade
Husblas
|
Bund
3
Æg
|
|
---|---|
120 g
Sukker
|
|
120 g
Hvedemel
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
1 spsk
Sukker
|
---|
Flødecreme
2 dl
Piskefløde
|
|
---|---|
½ dl
Creme fraiche 38%
|
|
1 spsk
Flormelis
|
|
½
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
1 håndfuld
Grofthakkede, ristede mandler og lidt skovsyre
|
---|
Sådan gør du
Rabarberkompot
Bund
Flødecreme
Samling
Du kan sagtens udskifte rabarberkompotten med en anden kompot eller marmelade.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11612 kJ / 2775 kcal
Næringsindhold pr. 100g
497 kJ / 119 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 6,6 % | 1,9 g |
Kulhydrat: | 53,4 % | 15,6 g |
Fedt: | 40 % | 5,4 g |
En skøn roulade med rabarber og flødecreme. Her får du opskriften på en frisk og festlig roulade, som med sikkerhed vil imponere dine gæster.
