Rabarberroulade

2 timer
Arbejdstid: 45 min
Rabarberroulade

En skøn roulade med rabarber og flødecreme. Her får du opskriften på en frisk og festlig roulade, som med sikkerhed vil imponere dine gæster. Rouladen består af en klassisk rouladebund, bagt rabarberkompot og en flødecreme lavet på piskefløde, creme fraiche og vanilje. Det er en perfekt kombination med den søde kagebund, de syrlige rabarber og den friske og runde flødecreme. Flødecremen kan snildt laves uden creme fraiche, men det giver en dejlig og syrlig smag til cremen. Rabarberrouladen pyntes med lidt af flødecremen, ristede mandler og skovsyre.

Ingredienser

Rabarberkompot

400 g Rabarber, skåret i 2-3 cm stykker
125 g Sukker
2 blade Husblas

Bund

3 Æg
120 g Sukker
120 g Hvedemel
1 tsk Bagepulver
1 spsk Sukker

Flødecreme

2 dl Piskefløde
½ dl Creme fraiche 38%
1 spsk Flormelis
½ Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
1 håndfuld Grofthakkede, ristede mandler og lidt skovsyre

Sådan gør du

Rabarberkompot

  • Læg rabarberstykkerne i en lille bradepande og fordel sukkeret udover.
  • Bag rabarberne i ovnen i ca. 15 min. ved 200 °. Vend forsigtig i dem undervejs.
  • Udblød husblassen i kold vand i ca. 10 min.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i kompotten.
  • Lad rabarberkompotten køle helt af.

Bund

  • Pisk æg og sukker til en tyk og luftig æggesnaps.
  • Sigt mel og bagepulver ned i massen og vend det forsigtigt sammen.
  • Fordel dejen ud på en plade med bagepapir (ca. 30 x 40 cm), og bag bunden midt i ovnen i 6-8 min. ved 200 ° - varmluft - til den er let gylden.
  • Strø imens sukker ud på et stykke rent bagepapir og vend den nybagte bund ud herpå - med undersiden opad. Træk det bagepapir, som bunden blev bagt på, forsigtigt af.
  • Læg et rent, fugtigt viskestykke over bunden, mens den køler af - så er den blød, når den skal rulles.

Flødecreme

  • Pisk fløde, creme fraiche, flormelis og vanilje til et fast skum.

Samling

  • Fordel rabarberkompotten jævnt ud på rouladebunden - og derefter ⅔ af flødecremen.
  • Kom resten af flødecremen i en sprøjtepose med en stjernetyl.
  • Rul rouladen sammen fra den brede side. Skær enderne af og læg rouladen på et serveringsfad.
  • Pynt rouladen med resten af flødecremen, ristede mandler og skovsyre.

Du kan sagtens udskifte rabarberkompotten med en anden kompot eller marmelade.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11612 kJ / 2775 kcal

Næringsindhold pr. 100g

497 kJ / 119 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 6,6 % 1,9 g
Kulhydrat: 53,4 % 15,6 g
Fedt: 40 % 5,4 g
Relateret video

En skøn roulade med rabarber og flødecreme. Her får du opskriften på en frisk og festlig roulade, som med sikkerhed vil imponere dine gæster.

https://www.arla.dk/opskrifter/rabarberroulade/