Ramen suppe med nudler og grønt

Ramen suppe med nudler og grønt

30 min
Japansk inspireret klar med nudler, grønt og det karakteristiske halve æg. Ramen er en asiatisk suppe, der serveres med nudler. Ofte serveres ramen også med et stykke kød, men i denne opskrift lader vi ægget stå alene sammen med lækre grøntsager og salatost.

Sådan gør du

Ramen
  • Bring grøntsagsbouillonen i kog. Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk til misopastaen er opløst.
  • Tilbered risnudlerne efter anvisning på emballagen. Lad dem dryppe af i en sigte.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg champignoner, salt og peber ved jævn varme i ca. 5 min. Sluk for varmen.
Fyld
  • Fordel halvdelen af fyldet i 4 skåle og resten på et serveringsfad.
  • Server den varme suppe i en kande og hæld halvdelen over fyldet i skålene ved bordet.
  • Gem resten af suppen til 2. servering.

Du kan bruge alle slags grøntsager og nudler som fyld i suppen. Vælg, hvad du bedst kan lide, eller allerede har i forvejen.

Energiindhold for hele retten:

8998 kJ / 2151 kcal

Næringsindhold pr. 100g

247 kJ / 59 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 19,6 % 2,8 g
Kulhydrat: 49,5 % 7,2 g
Fedt: 30,9 % 2,1 g
Mere inspiration

Her er en anden opskrift på ramen - her med kød i.

Beef ramen
45 min
Beef ramen
(11)

Ingredienser

Prøv også en mere klassisk version
Ramen
1½ liter Grøntsagsbouillon
1 dl Sojasauce
3 spsk Østerssauce
3 spsk Mørk miso
200 g Risnudler
10 g Smør
500 g Champignoner i kvarte
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Fyld
1 dåse Skyllede, afdryppede cannellinibønner (ca. 240 g)
3 Strimlede gulerødder (ca. 200 g)
1 Rød peberfrugt i tynde stænger (ca. 150 g)
100 g Fintstrimlet savojkål
2 Hårdkogte æg i halve
½ Frisk rød chilipeber i ringe
200 g Salatost i tern i tern