Rejesalat med Rhode island dressing

1 time
Rejesalat med Rhode island dressing

En generøs frokostsalat, hvor det er besværet værd selv at pille rejerne.

Gem
Del
Print
https://www.arla.dk/opskrifter/rejesalat-med-rhode-island-dressing/

Ingredienser

4 personer

Rhode island dressing

2 dl Fraiche
½ dl Sød chilisauce
3-5 dråber tabascosauce
¼ tsk Havsalt, fx maldon
800 g Rejer med skal (ca. 200 g)
2 Modne avocadoer
½ Agurk
1 Salatløg i tynde skiver
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Havsalt, fx maldon
Friskkværnet peber
125 g Blandet salat, fx iceberg og rucola

Pynt

Både af citroner (usprøjtede)
Dildkviste

Tilbehør

200 g Flutes

Sådan gør du

Rhode island dressing

  • Rør alle ingredienserne sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.
  • Pil rejerne. Flæk avocadoerne, fjern stenene og tag kødet ud med en teske. Skær agurkerne i mindre stykker. Bland løg, avocado, agurk, citronsaft, salt og peber i en skål.

Ved serveringen

  • Anret salaten på tallerkener og fordel herpå grøntsager og rejer. Pynt med dild og server dressing og brød til.
Bedømmelse
1
2
3
4
5

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6192 kJ / 1480 kcal

Næringsindhold pr. 100g

339 kJ / 81 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 19,3 % 3,9 g
Kulhydrat: 41,6 % 8,3 g
Fedt: 39,1 % 3,6 g
Sådan skærer du en avocado
Relateret video Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.