Rejesalat som streetfood

30 min
Rejesalat som streetfood

Server din rejesalat på helt ny måde... Knasende sprød og frisk, pakket ind i dejligt lunt brød.

Ingredienser

Rejesalat

2½ dl Yoghurt 10%
300 g Store, pillede og kogte rejer
1 Æble i fine tern, fx royal gala (ca. 150 g)
1 bundt Fintsnittede forårsløg (ca. 100 g)
1½ dl Frisk koriander
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 tsk Friskpresset limesaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Syltede rødløg

½ dl Hvidvinseddike
1 Rødløg i tynde både (ca. 75 g)
6 Fuldkornspølsebrød - lunede (ca. 300 g)
100 g Mangofrugt i fine tern - gerne umoden

Sådan gør du

Rejesalat

  • Vend yoghurten sammen med rejer, æbler og de øvrige ingredienser - gem lidt korianderblade til pynt. Smag rejesalaten til.

Syltede rødløg

  • Bring eddike i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt løgene og kog dem ved kraftig varme under låg i ca. 2 min. Sigt væden fra og dup løgene tørre.
  • Skær de lune brød næsten igennem, og fyld dem med rejesalaten. Læg syltede rødløg og mango på toppen og pynt med friske korianderblade.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6540 kJ / 1563 kcal

Næringsindhold pr. 100g

484 kJ / 116 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 24,1 % 6,9 g
Kulhydrat: 52,8 % 15 g
Fedt: 23,1 % 3 g
Relateret video Sådan skærer du en mango.

Et nemt trick til at skære en mango.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rejesalat-som-streetfood/