Ribbensteg med bagte æbler, løg og figner - Opskrifter - Arla

Ribbensteg med bagte æbler, løg og figner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

60+ min

Timiansaucen matcher perfekt både svinekødet og de bagte æbler, figner og rødløg.

Ingredienser

Antal portioner

  • 9 æbler, fx coxorange (ca. 1¼ kg)
  • 9 rødløg i tykke både (ca. 800 g)
  • 400 g tørrede figner
  • 1½ tsk groft salt
  • 3 spsk friske timianblade
  • 2½ kg ribbensteg med ridset svær (1-2 stykker)
  • ¾ liter vand
  • 12 kviste af frisk timian

Timiansauce

Tilbehør

  • 2 kg kogte aspargeskartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Tag et æble fra og skær det i både. Tag ca. 100 g af løgene fra – begge dele skal i vandet under ribbenstegen. Bland resten af løgene og figner i et ovnfast fad. Skær et kryds i toppen af hvert æble (ca. 2 cm dybt) og stil dem på løg- og figenblandingen. Sæt fadet til side.

Gnid salt og timianblade ned mellem sværene på ribbenstegen. Kom vand, timiankviste (gem lidt til pynt), æble- og løgbåde i ovnens bradepande. Læg stegen i den ene side af ovnens rist og læg risten i bradepanden. Steg ribbenstegen midt i ovnen. Stil fadet med æbler, løg og figner ved siden af ribbenstegen og bag det med den sidste time.

Timiansauce

Si skyen fra stegen over i en gryde og skum fedtet fra. Der skal være ca. 2 dl sky. Tilsæt mælkesauce, timian, salt og peber. Bring saucen i kog, tag gryden af varmen og rør saucejævner i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Tip

Har du ribbensteg til overs kan du servere ribbenstegssandwich dagen efter - så er der hurtig aftensmad.

Stegetid for ribbensteg

Ca. 1½ time ved 200°.

Bagetid for æbler, løg og figner

Ca. 1 time ved 200°.

Flæskesteg med sprød svær

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 34950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 101,1 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 39 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: