Ribbensteg med bagte æbler, løg og figner
60+ min

Ribbensteg med bagte æbler, løg og figner

Timiansaucen matcher perfekt både svinekødet og de bagte æbler, figner og rødløg.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ribbensteg med bagte æbler, løg og figner

Timiansaucen matcher perfekt både svinekødet og de bagte æbler, figner og rødløg.

Antal portioner
  • 9 æbler, fx coxorange (ca. 1¼ kg)
  • 9 rødløg i tykke både (ca. 800 g)
  • 400 g tørrede figner
  • 1½ tsk groft salt
  • 3 spsk friske timianblade
  • 2½ kg ribbenstege med ridset svær (1-2 stykker)
  • ¾ liter vand
  • 12 kviste af frisk timian

Timiansauce

Tilbehør

  • 2 kg kogte aspargeskartofler

Fremgangsmåde:

Tag et æble fra og skær det i både. Tag ca. 100 g af løgene fra – begge dele skal i vandet under ribbenstegen. Bland resten af løgene og figner i et ovnfast fad. Skær et kryds i toppen af hvert æble (ca. 2 cm dybt) og stil dem på løg- og figenblandingen. Sæt fadet til side.

Gnid salt og timianblade ned mellem sværene på ribbenstegen. Kom vand, timiankviste (gem lidt til pynt), æble- og løgbåde i ovnens bradepande. Læg stegen i den ene side af ovnens rist og læg risten i bradepanden. Steg ribbenstegen midt i ovnen. Stil fadet med æbler, løg og figner ved siden af ribbenstegen og bag det med den sidste time.

Timiansauce

Si skyen fra stegen over i en gryde og skum fedtet fra. Der skal være ca. 2 dl sky. Tilsæt mælkesauce, timian, salt og peber. Bring saucen i kog, tag gryden af varmen og rør saucejævner i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Tip

Har du ribbensteg til overs kan du servere ribbenstegssandwich dagen efter - så er der hurtig aftensmad.

Stegetid for ribbensteg

Ca. 1½ time ved 200°.

Bagetid for æbler, løg og figner

Ca. 1 time ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 34950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 101,1 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 39 %
Print