Ribbensteg med bagte æbler, løg og figner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

60+ min

Timiansaucen matcher perfekt både svinekødet og de bagte æbler, figner og rødløg.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 9 æbler, fx coxorange (ca. 1¼ kg)
  • 9 rødløg i tykke både (ca. 800 g)
  • 400 g tørrede figner
  • 1½ tsk groft salt
  • 3 spsk friske timianblade
  • 2½ kg ribbensteg med ridset svær (1-2 stykker)
  • ¾ liter vand
  • 12 kviste af frisk timian

Timiansauce

Tilbehør

  • 2 kg kogte aspargeskartofler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Tag et æble fra og skær det i både. Tag ca. 100 g af løgene fra – begge dele skal i vandet under ribbenstegen. Bland resten af løgene og figner i et ovnfast fad. Skær et kryds i toppen af hvert æble (ca. 2 cm dybt) og stil dem på løg- og figenblandingen. Sæt fadet til side.

Gnid salt og timianblade ned mellem sværene på ribbenstegen. Kom vand, timiankviste (gem lidt til pynt), æble- og løgbåde i ovnens bradepande. Læg stegen i den ene side af ovnens rist og læg risten i bradepanden. Steg ribbenstegen midt i ovnen. Stil fadet med æbler, løg og figner ved siden af ribbenstegen og bag det med den sidste time.

Timiansauce

Si skyen fra stegen over i en gryde og skum fedtet fra. Der skal være ca. 2 dl sky. Tilsæt mælkesauce, timian, salt og peber. Bring saucen i kog, tag gryden af varmen og rør saucejævner i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Tip

Har du ribbensteg til overs kan du servere ribbenstegssandwich dagen efter - så er der hurtig aftensmad.

Stegetid for ribbensteg

Ca. 1½ time ved 200°.

Bagetid for æbler, løg og figner

Ca. 1 time ved 200°.

Flæskesteg med sprød svær

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 34950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 101,1 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 39 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag