Risalacotta med lyn romtopf
60+ min

Risalacotta med lyn romtopf

Minder om risalamande - italiensk risalamande med druknede bær.
Bedømmelse (22 vurderinger)

Min bedømmelse:

Risalacotta med lyn romtopf

Minder om risalamande - italiensk risalamande med druknede bær.

Antal portioner

Dagen før, lynromtopf

  • 500 g blandede bær
  • 375 g flormelis (ca. 7 dl)
  • 3 dl rom

Risalacotta

  • 1 vaniljestang
  • 1 dl vand
  • 125 g grødris (ca. 1½ dl)
  • 7½ dl sødmælk
  • ½ tsk groft salt
  • 2 blade husblas
  • 150 g smuttede mandler
  • 75 g flormelis (ca. 1½ dl)
  • ½ tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 7½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%

Sprøde mandelkiks

Fremgangsmåde:

Dagen før, lynromtopf

Vend bær og rom sammen. Sigt flormelis ned i bærrene under omrøring, så det ikke klumper. Stil bærrene tildækkede i køleskab natten over.

Risalacotta

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bring vand, grødris og vaniljestang og -korn i kog. Tilsæt mælk og salt, og kog ved svag varme, og under omrøring i ca. 25 min. Tag gryden af varmen og lad grøden trække i ca. ½ time. Tag vaniljestangen op. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Hak mandlerne groft og vend dem i den afkølede grød sammen med flormelis og citronskal. Pisk 6½ dl fløde let og vend det i grøden. Bring resten af fløden i kog (husk at gemme 1 spsk til mandelkiksene). Tag fløden af varmen. Træk husblassen op af vandet og kom smelt den i den varme fløde. Vend flødeblandingen i risalacottaen og fordel den på de ønskede glas, stil dem tildækkede på køl i mindst 3 timer (gerne natten over). Pynt med bærrene fra lynromtopfen.

Sprøde mandelkiks

Rør alle ingredienserne sammen til en jævn dej. Tril 8 små kugler af halvdelen af dejen (ca. 2 cm i diameter). Stil dem på en plade med bagepapir. Der skal være god plads mellem kuglerne, minimum 10 cm, da de flyder ud. Bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 165° - traditionel ovn.

Tip

Bag resten af dejen til de sprøde mandelkiks og server dem som småkager.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 33430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,9 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 47 %
  • Alkohol: 10 %
Print

Vin match

Corvina, rondinella, molinara Valpolicella, Italien

Den røde dessertvin recioto della valpolicella vil være skøn hertil. Alternativt en muscat-baseret hvid dessertvin. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost