Risalacotta med lyn romtopf

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(34 vurderinger)

60+ min

Minder om risalamande - italiensk risalamande med druknede bær.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Dagen før, lynromtopf

  • 500 g blandede bær
  • 375 g flormelis (ca. 7 dl)
  • 3 dl rom

Risalacotta

  • 1 vaniljestang
  • 1 dl vand
  • 125 g grødris (ca. 1½ dl)
  • 7½ dl sødmælk
  • ½ tsk groft salt
  • 2 blade husblas
  • 150 g smuttede mandler
  • 75 g flormelis (ca. 1½ dl)
  • ½ tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 7½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%

Sprøde mandelkiks

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Dagen før, lynromtopf

Vend bær og rom sammen. Sigt flormelis ned i bærrene under omrøring, så det ikke klumper. Stil bærrene tildækkede i køleskab natten over.

Risalacotta

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bring vand, grødris og vaniljestang og -korn i kog. Tilsæt mælk og salt, og kog ved svag varme, og under omrøring i ca. 25 min. Tag gryden af varmen og lad grøden trække i ca. ½ time. Tag vaniljestangen op. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Hak mandlerne groft og vend dem i den afkølede grød sammen med flormelis og citronskal. Pisk 6½ dl fløde let og vend det i grøden. Bring resten af fløden i kog (husk at gemme 1 spsk til mandelkiksene). Tag fløden af varmen. Træk husblassen op af vandet og kom smelt den i den varme fløde. Vend flødeblandingen i risalacottaen og fordel den på de ønskede glas, stil dem tildækkede på køl i mindst 3 timer (gerne natten over). Pynt med bærrene fra lynromtopfen.

Sprøde mandelkiks

Rør alle ingredienserne sammen til en jævn dej. Tril 8 små kugler af halvdelen af dejen (ca. 2 cm i diameter). Stil dem på en plade med bagepapir. Der skal være god plads mellem kuglerne, minimum 10 cm, da de flyder ud. Bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 165° - traditionel ovn.

Tip

Bag resten af dejen til de sprøde mandelkiks og server dem som småkager.

Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 33430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,9 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 47 %
  • Alkohol: 10 %

Print

Kilde:

Vin match

Corvina, rondinella, molinara Valpolicella, Italien

Den røde dessertvin recioto della valpolicella vil være skøn hertil. Alternativt en muscat-baseret hvid dessertvin. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost

Andre gode forslag