Risalamande med passionsfrugt og krokant
23 timer 59 min
•
Arbejdstid: 1 time 20 min
•

Risalamande med passionsfrugt og krokant er et lækkert alternativ til den klassiske juledessert. Risalamanden kan også sagtens serveres til andre anledninger end jul - prøv fx at sætte den på menuen mortens aften.
Ingredienser
Risengrød
3 dl
Vand
|
|
---|---|
180 g
Grødris (ca. 2½ dl)
|
|
1 liter
Mælk
|
Risalamande
100 g
Smuttede mandler
|
|
---|---|
2
Vaniljestænger - kornene herfra
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
½ liter
Piskefløde
|
Krokant
5 spsk
Sukker (ca. 60 g)
|
|
---|---|
50 g
Mandler eller nødder, fx saltede pistacienødder (ca. 100 g med skal)
|
Passionsfrugtsirup
8
Passionsfrugter
|
|
---|---|
1½ dl
Friskpresset appelsinsaft
|
|
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
Sådan gør du
Risengrød
Risalamande
Krokant
Passionsfrugtsirup
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan servere risalamanden med en appelsinsauce, hvis du ikke kan få fat på passionsfrugter. Brug 1,5 dl appelsinsaft i stedet for passionsfrugterne. Husk at putte en hel smuttet mandel i risalamanden, hvis du serverer den juleaften.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
715 kJ / 171 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,6 g |
Protein: | 3,5 g |
Fedt: | 10,1 g |
Kulhydrat: | 16,6 g |
