Risotto med karry

30 min
Risotto med karry

Dejlig risret med kylling, med smag af karry.

Ingredienser

25 g Smør
1 spsk Karry
3 Finthakkede løg
2 Kyllingefileter i strimler (ca. 250 g)
180 g Grødris (ca. 2¼ dl)
6 dl Hønsebouillon
1¼ dl Madlavningsfløde
500 g Gulerødder i tynde, skrå skiver
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

200 g Landbrød

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits karry, løg, kylling og ris i ca. ½ min. Hæld bouillon og fløde i. Bring blandingen i kog under omrøring og kog den ved jævn varme og under låg i ca. 12 min. Tilsæt gulerødderne og kog dem med i ca. 3 min. - risene skal være møre og gulerødderne sprøde. Vend ost (gem lidt til pynt), salt og peber i risottoen og smag til.

Ved serveringen

  • Fordel straks risottoen på varme tallerkener og pynt med resten af osten.

Tip

  • I stedet for 1 spsk ostindisk karry kan man anvende 2½ tsk gul karrypasta.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10157 kJ / 2428 kcal

Næringsindhold pr. 100g

455 kJ / 109 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 20,1 % 5,4 g
Kulhydrat: 52,3 % 14 g
Fedt: 27,6 % 3,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/risotto-med-karry/