Ristede figner med hasselnødder

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Kan en dessert være så nem at lave og samtidig så lækker....ja!

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 dåser syltede grønne figner (ca. 425 g)
  • 1½ dl hasselnøddekerner
  • 4 spsk honning

Sådan gør du

Sådan gør du

Hæld fignerne til afdrypning i en sigte.

Rør yoghurt og sukker sammen. Stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Bland hasselnøddekerner og honning sammen og fordel blandingen i 6-8 ovnfaste portionsskåle. Rist nøddeblandingen på en plade midt i ovnen i ca. 6 min. Tag skålene ud og fordel fignerne herpå. Rist dem igen midt i ovnen i ca. 6 min.

Ved serveringen

Hæld den iskolde yoghurtblanding i en skål og server den til de varme figner.

Ristning

Ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

I stedet for sukker kan du røre farin i yoghurten.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,2 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 44 %

Print

Kilde: