Ristede kikærter
&format=webp)
Disse ristede kikærter er lækre, sprøde og krydrede - og nemme at lave. Brug de stegte kikærter som snack eller drys dem på din salat eller varme mad. De ristede kikærter med røget paprika er hurtige at lave - og de passer sig selv i ovnen. Her er der valgt kogte kikærter - men har du tid, så brug de tørrede, og læg dem i blød dagen før.
Ingredienser
Ristede kikærter
1 dåse
Kikærter i lage (ca. 240 g)
|
|
---|---|
1 tsk
Røget paprika
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
15 g
Smør
|
Sådan gør du
Ristede kikærter
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan også krydre de ristede kikærter med garam masala, med spidskommen og/eller chili. Her er der valgt kogte kikærter - men har du tid, så brug de tørrede, og læg dem i blød dagen før.
- at det røgede paprika giver en smag, der minder om bacon. Måske er det derfor at de ristede kikærter er så populære?
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
509 kJ / 122 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 5,7 g |
Protein: | 4,9 g |
Fedt: | 5,9 g |
Kulhydrat: | 12,2 g |
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.
