Ristede kikærter

45 min
Ristede kikærter

Disse ristede kikærter er lækre, sprøde og krydrede - og nemme at lave. Brug de stegte kikærter som snack eller drys dem på din salat eller varme mad. De ristede kikærter med røget paprika er hurtige at lave - og de passer sig selv i ovnen. Her er der valgt kogte kikærter - men har du tid, så brug de tørrede, og læg dem i blød dagen før.

Ingredienser

Ristede kikærter

1 dåse Kikærter i lage (ca. 240 g)
1 tsk Røget paprika
½ tsk Groft salt
15 g Smør

Sådan gør du

Ristede kikærter

  • Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Hæld kikærterne i en skål sammen med paprika og salt. Bland det godt sammen, og fordel dem på en plade med bagepapir. Fordel smørret herpå. Sæt kikærterne i en kold ovn. Indstil på 225° - varmluft og bag i 25-30 min. til de er helt sprøde - vend i dem af og til.

Du kan også krydre de ristede kikærter med garam masala, med spidskommen og/eller chili. Her er der valgt kogte kikærter - men har du tid, så brug de tørrede, og læg dem i blød dagen før.

- at det røgede paprika giver en smag, der minder om bacon. Måske er det derfor at de ristede kikærter er så populære?

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1871 kJ / 447 kcal

Næringsindhold pr. 100g

444 kJ / 106 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 5,6 g
Protein: 18,8 % 4,9 g
Kulhydrat: 47,8 % 12,5 g
Fedt: 33,4 % 4 g
Relateret video Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/ristede-kikarter/