Roastbeef med flødekartofler og champignonpakker

1 time 15 min
Arbejdstid: 1 min
Roastbeef med flødekartofler og champignonpakker

En festlig gæsteret af rosastegt roastbeef, flødekartofler og knasende sprøde butterdejspakker. Nem at have med at gøre, da det meste skal i ovnen.

Ingredienser

Flødekartofler

1 kg Melede kartofler i tynde skiver
1¼ tsk Groft salt
1¼ tsk Friskkværnet 5-peberblanding
¼ liter Piskefløde
1 dl Vand

Roastbeef

50 g Smør
1 Roastbeef (ca. 900 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet 5-peberblanding

Butterdejspakker

25 g Smør
225 g Små champignoner i kvarte
50 g Grofthakkede valnøddekerner
1 spsk Finthakket frisk timian
½ tsk Groft salt
1 plade Butterdej - ca. 24 x 40 cm
75 g Blåskimmelost

Tilbehør

900 g Dampede porrer
Tyttebærsyltetøj

Sådan gør du

Flødekartofler

  • Læg kartoflerne taglagt i et ovnfast fad (ca. 20 x 25 cm) og drys med salt og peber.
  • Bland fløde og vand og hæld blandingen over kartoflerne.
  • Læg bagepapir i ovnens bradepande og læg risten oven på.
  • Stil kartoflerne på risten og bag dem midt i ovnen i ca. 1 time ved 200°.
  • Lad kartoflerne hvile tildækket i ca. 15 min.

Roastbeef

  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Brun roastbeefen godt på alle sider i ca. 4 min.
  • Drys med salt og peber.
  • Steg roastbeefen færdig i ovnen ved siden af kartoflerne den sidste ½ time.
  • Lad roastbeefen hvile tildækket i ca. 15 min.

Butterdejspakker

  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande.
  • Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 5 min. eller til de er tørre.
  • Bland champignonerne med valnødder, timian og salt.
  • Fold butterdejen ud og skær den i 3 strimler på den korte led og 5 strimler på den lange led - 15 firkanter i alt (ca. 8 x 8 cm).
  • Lad butterdejen hvile på køkkenbordet i ca. 10 min.
  • Fordel champignonfyldet og derefter osten i små stykker på butterdejsfirkanterne.
  • Fold de 4 hjørner mod hinanden og drej dejen sammen i en lille top.
  • Læg butterdejspakkerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200° - lige inden serveringen.
  • Skær kødet i helt tynde skiver og server det sammen med flødekartofler, butterdejspakker, porrer og tyttebærsyltetøj.

Du kan skifte blåskimmelosten ud med revet gul ost, fx Arla Karolines Køkken® gratineringsost.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

18554 kJ / 4434 kcal

Næringsindhold pr. 100g

506 kJ / 121 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 24,6 % 7,3 g
Kulhydrat: 22,4 % 6,7 g
Fedt: 53 % 7,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/roastbeef-med-flodekartofler-og-champignonpakker/