Roastbeef med flødekartofler og champignonpakker
1 time 15 min
•
Arbejdstid: 1 min
•
En festlig gæsteret af rosastegt roastbeef, flødekartofler og knasende sprøde butterdejspakker. Nem at have med at gøre, da det meste skal i ovnen.
Ingredienser
Flødekartofler
|
1 kg
Melede kartofler i tynde skiver
|
|
|---|---|
|
1¼ tsk
Groft salt
|
|
|
1¼ tsk
Friskkværnet 5-peberblanding
|
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
|
|
1 dl
Vand
|
Roastbeef
|
50 g
Smør
|
|
|---|---|
|
1
Roastbeef (ca. 900 g)
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet 5-peberblanding
|
Butterdejspakker
|
25 g
Smør
|
|
|---|---|
|
225 g
Små champignoner i kvarte
|
|
|
50 g
Grofthakkede valnøddekerner
|
|
|
1 spsk
Finthakket frisk timian
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
1 plade
Butterdej - ca. 24 x 40 cm
|
|
|
75 g
Blåskimmelost
|
Tilbehør
|
900 g
Dampede porrer
|
|
|---|---|
|
Tyttebærsyltetøj
|
Sådan gør du
Flødekartofler
Roastbeef
Butterdejspakker
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan skifte blåskimmelosten ud med revet gul ost, fx Arla Karolines Køkken® gratineringsost.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
508 kJ / 121 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,5 g |
| Protein: | 7,3 g |
| Fedt: | 7,3 g |
| Kulhydrat: | 6,7 g |