Rødbedebøffer
45 min

Rødbedebøffer

Sjovere og flottere end kogte rødbeder. En perfekt lille forret.
Bedømmelse (38 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rødbedebøffer

Sjovere og flottere end kogte rødbeder. En perfekt lille forret.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 350 g skrællede groftrevne rødbeder (ca. 5 rødbeder)
  • 1 lille groftrevet zittauerløg
  • 2 æg
  • 2 spsk majsstivelse, fx maizena
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Pynt

  • friske rosmarinkviste

Tilbehør

  • 250 g groft flute

Fremgangsmåde:

Bland rødbederne med løg, æg, majsstivelse, salt og peber. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Form ca. 20 rødbedebøffer med 2 skeer og steg halvdelen ved jævn varme ca. 2 min. på hver side. Gentag med resten af smørret og de sidste rødbedebøffer.

Rør imens cremefraiche sammen med gedeost, honning og rosmarin. Smag til.

Server de lune rødbedebøffer med lidt cremefraiche på toppen og et stykke brød til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 35 %
Print

Vin match

Grenache, syrah m.m. Chateauneuf-du-Pape, Frankrig

I denne krydrede version vil en silkeblød, rød chateauneuf-du-pape være lækker. Hvidvin: oversøisk (ikke europæisk) sauvignon blanc Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges