Kikærte fritters

Kikærte fritters

45 min
Kikærte fritters er en lækker måde at få spist flere bælgfrugter på. Disse kikærte fritters er fyldt med hele kikærter, grøntsager og er dejlige spicy. Hvor stærke de skal være, kan du selv styre ved at skrue op eller ned for mængden af karrypasta. Kikærte fritters kan spises på mange måder, fx som snack med en lækker dip, som tilbehør til fx en varm curry eller du kan lade dem spille hovedrollen og servere dem med en frisk salat, chutney og lunt naanbrød.

Sådan gør du

  • Skær løget i tynde skiver, vend dem med fint salt og kom dem i en sigte. Lad sigten hænge over en skål eller køkkenvasken, så evt. væske kan dryppe af. Løgene bliver lidt blødere i strukturen af at blive saltet.
  • Rør yoghurt, kikærtemel, ingefær, karrypasta, krydderier og salt sammen.
  • Kram løgene og tilsæt dem til yoghurtblandingen.
  • Hæld lagen fra kikærterne og skyl dem i koldt vand. Tilsæt hele kikærter, kål og krydderurter til blandingen og rør det godt sammen.
  • Form 8 bøffer af farsen.
  • Varm en pande op med olie og steg de 8 bøffer ved jævn til kraftig varme i ca. 10 min. - vend dem af og til.
Mere inspiration

Prøv også at lave fritters af squash.

Velbekomme!
Tips

Du kan bruge hvilken som helst kål i kikærte fritters. De ville også smage godt med finthakket mynte. Kikærte fritters kan genopvarmes i ovnen eller din airfryer.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4538 kJ / 1085 kcal

Næringsindhold pr. 100g

465 kJ / 111 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 4 g
Protein: 21,1 % 5,8 g
Kulhydrat: 46,6 % 12,7 g
Fedt: 32,3 % 4,1 g

Ingredienser

Stort zittauerløg
1
Fint salt
½ tsk
200 g
Kikærtemel eller anden ærtemel
1½ dl
Revet frisk ingefær
2 spsk
Rød karrypasta
1 spsk
Stødt koriander
1½ tsk
Stødt gurkemeje
½ tsk
Groft salt
½ tsk
Kikærter i saltlage (ca. 400 g)
1 dåse
Finthakket spidskål eller gulerod
100 g
Finthakkede krydderurter, fx persille eller koriander
1 dl
Smagsneutral olie - til stegning
3 spsk