Rødbedesalat med quinoa og myntefløde

Rødbedesalat med quinoa og myntefløde

1 time
Hjemmelavet rødbedesalat er herligt tilbehør til de fleste kødtyper - men kan også sagtens klare sig selv. Du kan servere denne rødbedesalat med bagte rødbeder som tilbehør til fx stegt lam, oksekød eller flæskesteg. Eller som vegetarret sammen med avocado og ristet grovbrød. Den dejlige rødbedesalat har fået selskab af quinoa, som giver både sprødhed og fylde - og den friske myntefløde giver et fint og farverigt modspil til den røde salat.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.

Rødbedesalat
  • Kom rødbedeternene i en lille bradepande og bland dem godt med løg, hvidløg, olie, eddike, salt og peber. Dæk bradepanden med et låg eller alufolie og bag rødbederne midt i ovnen, til de er møre.
  • Skyl imens quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt, kanelstang og hvidløg.
  • Kog i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte.
  • Lad de bagte rødbeder køle lidt af og vend herefter den kogte quinoa sammen med rødbederne så frøene opsuger rødbedesaften og marinaden. Smag til.
Myntefløde
  • Pisk fløden let og bland den med mynte, salt og peber.
Ved serveringen
  • Anret rødbedesalaten på et fad, dryp med myntefløden og pynt med friske mynteblade.

Du kan udskifte fløden med et syrnet produkt, fx tykmælk eller cremefraiche. Den bagte rødbedesalat smager også godt kold.

Du kan bage andre rodfrugter på samme måde - og smage fløden til med andre krydderurter.

Energiindhold for hele retten:

3625 kJ / 866 kcal

Næringsindhold pr. 100g

417 kJ / 100 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 9,1 % 2,2 g
Kulhydrat: 46,8 % 11,5 g
Fedt: 44,1 % 5 g
Mere inspiration

Den bagte rødbedesalat klæder en flæskesteg så godt.

Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Rødbedesalat
400 g Skrællede rødbeder i tern (ca. 2 x 2 cm)
1 Løg i tynde både (ca. 75 g)
2 Små hakkede fed hvidløg
1½ spsk Olivenolie
1½ spsk Eddike, fx kirsebæreddike
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
85 g Rød quinoa (ca. 1 dl)
2 dl Vand
¼ tsk Groft salt
1 Kanelstang
1 Lille fed hvidløg
Myntefløde
½ dl Piskefløde
1 spsk Finthakkede mynteblade
Et nip groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Mynteblade
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk