Rødbededumplings
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
•
Disse farvestrålende rødbededumplings, som minder lidt om ravioli, kan bruges som en let og saftig forret. Denne opskrift på rødbededumplings har fyld af kål og søde kartofler, som giver et lækkert bid og harmonerer med den fine rødbedesmag.
Ingredienser
Fyld
|
1 spsk
Rapsolie
|
|
|---|---|
|
150 g
Skrællede søde kartofler i små tern
|
|
|
75 g
Finthakket rødkål
|
|
|
4
Små knuste fed hvidløg
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
1½ spsk
Finthakket bredbladet persille
|
|
|
2 spsk
Finthakkede soltørrede tomater
|
Dej
|
75 g
Skrællede rødbeder i store tern
|
|
|---|---|
|
15 g
Smør - smeltet
|
|
|
1½ spsk
Vand
|
|
|
1
Æg
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
225 g
Hvedemel (ca. 4 dl)
|
|
2 liter
Vand
|
|
|---|---|
|
2 tsk
Groft salt
|
Gremolata
|
100 g
Salatost i tern
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Finthakket bredbladet persille
|
|
|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
Pynt
|
Olivenolie
|
|
|---|---|
|
Grofthakkede valnøddekerner
|
|
|
Bredbladet persille
|
Sådan gør du
Fyld
Dej
Gremolata
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan også bage de 16 dumplings, ca. 8 min. ved 250° - traditionel ovn.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
232 kJ / 56 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,6 g |
| Protein: | 1,7 g |
| Fedt: | 2,1 g |
| Kulhydrat: | 7,4 g |