Rødbedequinoa

45 min
Rødbedequinoa

Smuk fyldig salat. Rødbederne farver quinoaen rød og giver balance til den salte blåskimmelost. Salaten kan spises med brød - eller serveres til et stykke kylling, en bøf eller stegt halloumi.

Ingredienser

½ liter Hønsebouillon
500 g Skrællede rødbeder i små tern
180 g Quinoa (ca. 2 dl)
125 g Blåskimmelost
2 dl Fraiche
1 Rødløg i tynde skiver (ca. 75 g)
1 liter Renset rucolasalat (ca. 75 g)
50 g Grofthakkede saltede mandler
2 spsk Olivenolie

Sådan gør du

  • Bring bouillon i kog i en gryde. Tilsæt rødbeder og quinoa og kog det ved svag varme og under låg i ca. 20 min. - eller til rødbederne er næsten møre. Lad det trække under låg indtil serveringen.
  • Bland halvdelen af osten med fraichen. Bland quinoa, løg og rucola i et stort fad og smuldr resten af osten herover. Top med mandler og olie. Server rødbedequinoaen med oste-fraichen.

Salaten kan spises med brød - eller serveres til et stykke kylling, en bøf eller stegt halloumi.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7237 kJ / 1730 kcal

Næringsindhold pr. 100g

418 kJ / 100 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 13,4 % 3,3 g
Kulhydrat: 24,4 % 6 g
Fedt: 62,2 % 7 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rodbedequinoa/