Salat med bagte vindruer
1 time
•
Arbejdstid: 40 min
•
Har du prøvet at bage vindruer? Det smager virkelig godt! De smager lidt henad rosiner, men er stadig saftige og friske og lækre i en salat. Både rødbeder og quinoa skal køle af inden det blandes med resten af ingredienserne, men behøver ikke være helt koldt, hvilket kan være godt at vide, hvis tiden er knap. Omvendt er det en salat, der kan laves i god tid, da den har godt af at stå og trække med dressingen.
Ingredienser
2 dl
Quinoa
|
|
---|---|
500 g
Rødbeder i tern
|
|
250 g
Stenfri vindruer
|
|
2 spsk
Olivenolie
|
|
5 kviste
Frisk timian
|
|
1
Fed hvidløg, knust
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
½ dl
Græskarkerner
|
|
150 g
Grofthakket grønkål
|
|
1 dl
Grofthakket persille
|
Dressing
4 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
2 spsk
Yoghurt 10%
|
|
2 spsk
Æbleeddike
|
|
1 tsk
Flydende honning
|
|
1 tsk
Dijonsennep
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
50 g
Salatost
|
---|
Sådan gør du
Har du rester af bagte rodfrugter fra dagen før, kan du bruge dem - det behøver ikke være rødbeder. Quinoaen kan erstattes af kogte kerner - og husk at hakke grøntkålen fint, så er den nemmere og mere behagelig at spise.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7055 kJ / 1686 kcal
Næringsindhold pr. 100g
518 kJ / 124 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,8 g |
Protein: | 9,2 % | 2,8 g |
Kulhydrat: | 32,3 % | 9,9 g |
Fedt: | 58,5 % | 8,2 g |
