Rødbedesalat med skrubbe, sprøde rugbrødsflager og peberrodscreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

1 timer

En fyldig, nordisk salat med skrubbe, æble og peberrod.

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g rullede skrubbefileter
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Marinerede rødbeder

  • ½ dl mørk balsamicoeddike
  • 3 spsk sukker
  • ½ kg kogte rødbeder i mindre stykker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tynde sprøde rugbrødsflager

  • 200 g fuldkornsrugbrød
  • 1 spsk olivenolie
  • ¼ tsk havsalt

Peberrodscreme

  • 1 liter renset rucolasalat
  • 1 æble i tynde både

Tilbehør

  • 300 g fuldkorns flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg skrubberullerne i en bradepande. Drys med salt og peber og damp fileterne midt i ovnen. Lad dem køle af.

Marinerede rødbeder

Kog balsamicoeddike og sukker ved kraftig varme i ca. 4 min. til en let sirupskonsistens. Vend siruppen med de kogte rødbeder. Drys med salt og peber og lad dem trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Tynde sprøde rugbrødsflager

Skær rugbrødet i papirstynde skiver og del dem i mindre stykker. Læg rugbrødsflagerne på en plade med bagepapir og fordel olie og salt herpå. Bag rugbrødsflagerne midt i ovnen til de er sprøde.

Peberrodscreme

Rør cremefraiche, sukker, salt og peber sammen. Vend peberroden i lige inden servering og smag til.

Ved serveringen

Anret rucolasalatblade i bunden af et fad. Kom de marinerede rødbeder, æblebåde og fisk herpå. Pynt med lidt af peberrodscremen og de sprøde rugbrødsflager. Server resten af cremen i en skål ved siden af sammen med flutes.

Dampning af fisk

12-15 min. ved 175° - varmluft.

Bagetid for rugbrødsflager

5-8 min. ved 200° -varmluft.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 50,5 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 24 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: