Rødbedesalat

20 min
Rødbedesalat

En skøn og farverig salat med smæk på smagen. Du kan bruge kogte eller bagte rødbeder eller blandede rodfrugter. Rødbedesalaten indeholder også grønkål, æbler og løg - og er toppet op med smuldret salatost og sprøde nødder. Rødbedesalaten kan også spises uden tilbehør. Rødbedesalat - et skønt og friskt tilbehør til and, flæskesteg og frikadeller.

Ingredienser

4 Bagte eller kogte rødbeder i tern (ca. 350 g)
2 Små æbler i både
1 Løg i tynde både
2 spsk Olivenolie
2 spsk Mørk balsamicoeddike
½ spsk Sød fransk sennep
½ spsk Honning
Friskkværnet peber
100 g Hakket grønkål
½ tsk Groft salt
100 g Salatost i tern
50 g Ristede hasselnøddekerner

Sådan gør du

  • Kom rødbeder, æble, løg, olie, balsamico, sennep, honning og peber i en skål og vend godt sammen.
  • Kram grønkålen med salt (det får den til at falde lidt sammen).
  • Mos salatosten med en gaffel og hak nødderne groft.
  • Bland rødbedesalat, grønkål og salatost - og drys med nødder.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4943 kJ / 1181 kcal

Næringsindhold pr. 100g

491 kJ / 117 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 11,2 % 3,2 g
Kulhydrat: 33 % 9,5 g
Fedt: 55,8 % 7,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rodbedesalat1/