Rødbedetzatziki

Vi kender i Danmark nok mest tzatziki fra det græske køkken, selvom tzatziki er udbredt i det meste af mellemøsten, og ikke mindst på Balkan. Der er mange variationer af den klassiske tzatziki. Denne rødbedetzatziki har et nordisk twist, da vi i rødbedetzatzikien selvfølgelig bruger vores elskede rodfrugt rødbeden i stedet for agurk. De øvrige ingredienser har vi ikke ændret, men rødbedetzatzikien får selvfølgelig et noget andet udtryk. Det er ikke kun i smagen men også rent visuelt gør rødbeden selvfølgelig en stor forskel. Server din rødbedetzatziki som dip til grøntsager, tilbehør i en bowl eller måske som et smukt og faverigt indslag på en buffet.
Ingredienser
2½ dl
Yoghurt 10%
|
|
---|---|
1
Finthakket fed hvidløg
|
|
1 tsk
Flydende honning
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
300 g
Fintrevne rødbeder
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Undgå at få røde fingre - brug engangshandsker når du håndterer rødbeder.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
341 kJ / 82 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,4 g |
Protein: | 2,5 g |
Fedt: | 4,4 g |
Kulhydrat: | 8 g |
