Rødbedetzatziki

30 min
Rødbedetzatziki

Vi kender i Danmark nok mest tzatziki fra det græske køkken, selvom tzatziki er udbredt i det meste af mellemøsten, og ikke mindst på Balkan. Der er mange variationer af den klassiske tzatziki. Denne rødbedetzatziki har et nordisk twist, da vi i rødbedetzatzikien selvfølgelig bruger vores elskede rodfrugt rødbeden i stedet for agurk. De øvrige ingredienser har vi ikke ændret, men rødbedetzatzikien får selvfølgelig et noget andet udtryk. Det er ikke kun i smagen men også rent visuelt gør rødbeden selvfølgelig en stor forskel. Server din rødbedetzatziki som dip til grøntsager, tilbehør i en bowl eller måske som et smukt og faverigt indslag på en buffet.

Ingredienser

2½ dl Yoghurt 10%
1 Finthakket fed hvidløg
1 tsk Flydende honning
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
300 g Fintrevne rødbeder

Sådan gør du

  • Rør yoghurt, hvidløg, honning, citronsaft, salt og peber sammen. Vend rødbederne i yoghurten og stil rødbedetzatzikien tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Undgå at få røde fingre - brug engangshandsker når du håndterer rødbeder.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1963 kJ / 469 kcal

Næringsindhold pr. 100g

340 kJ / 81 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 12,5 % 2,5 g
Kulhydrat: 39,8 % 8 g
Fedt: 47,7 % 4,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rodbedetzatziki/