Rodfrugter med kyllingeruller

45 min
Rodfrugter med kyllingeruller

Denne ret går vist lige ind hos både børn og voksne: Kylling, pommes frites og en mild ostesauce....lækkert og også ret sundt.

Ingredienser

Rodfrugter

1 kg Skrubbede eller skrællede melede kartofler i tykke stave
1 liter Vand
2 Skrællede søde kartofler i store bidder (ca. 300 g)
4 Skrællede pastinakker i store bidder (ca. 300 g)
1 tsk Groft salt
4 dl Ostesauce

Kyllingeruller

75 g Lufttørret skinke i tynde skiver, fx parma
400 g Rensede kyllingeinderfileter
2 spsk Hakkede estragonblade
1 spsk Rapsolie

Pynt

Friskkværnet peber
Estragonblade

Sådan gør du

Rodfrugter

  • Kom de almindelige kartofler i kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.
  • Fordel de kogte kartofler, de søde kartofler og pastinakkerne på en plade med bagepapir og drys med salt. Bag rodfrugterne midt i ovnen i ca. 20 min. ved 250° - traditionel ovn.
  • Tag bagepladen ud og kom rodfrugter med salt i et stort ovnfast fad. Hæld ostesaucen over rodfrugterne og gratiner dem midt i ovnen i ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Kyllingeruller

  • Del skinkeskiverne på langs, så du har lige mange skinkestrimler og kyllingeinderfileter. Drys kyllingekødet med estragon og vikl en skinkestrimmel om hver inderfilet.
  • Lad olien blive varm i en pande. Brun kyllingerullerne ca. 1 min. på hver side (ca. 2 min. i alt) og steg dem derefter ved jævn varm i ca. 3 min. - vend rullerne af og til.
  • Kom kyllingerullerne i et lille fad, drys med peber og server dem sammen med de gratinerede rodfrugter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11259 kJ / 2691 kcal

Næringsindhold pr. 100g

322 kJ / 77 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 25,2 % 4,8 g
Kulhydrat: 53,2 % 10,1 g
Fedt: 21,6 % 1,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/rodfrugter-med-kyllingeruller/