Rodfrugttærte
1 time 45 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
&format=webp)
Lækker tærte i lag med rodfrugter, det perfekte valg som tilbehør til vinterens retter. Rodfrugterne kan du variere og give tærten et farverigt udtryk. Den smuldrede salatost giver et salt modspil til de søde, bagte rodfrugter og sammen med bitre krydderurter giver det en god balance. Rodfrugttærten har god fylde og er velegnet på det kolde bord, dagen efter.
Ingredienser
500 g
Skrællede rodfrugter, fx gulerod, pastinak og knoldselleri
|
|
---|---|
300 g
Skrællede melede kartofler
|
|
1 dl
Finthakket persille
|
|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
2 tsk
Tørret oregano
|
|
200 g
Salatost i tern (ca. g)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
4
Æg
|
|
¼ liter
Madlavningsfløde
|
Frisk basilikum
|
---|
Sådan gør du
Rodfrugttærten kan bruges kold dagen efter fx i madpakken.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4077 kJ / 974 kcal
Næringsindhold pr. 100g
273 kJ / 65 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 18,3 % | 2,9 g |
Kulhydrat: | 43,6 % | 7 g |
Fedt: | 38,1 % | 2,8 g |
