Røget lammekød med jordskokkesalat

30 min
Røget lammekød med jordskokkesalat

En variant af carpaccio, her med tynde skiver lammekølle, krydret yoghurtdressing og blancherede jordskokker.

Ingredienser

300 g Jordskokker

Dressing

1½ dl Yoghurt 10%
1 spsk Mayonnaise
1 spsk Grov sennep
1 spsk Finthakket bredbladet persille
½ tsk Hvidvinseddike
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Nip sukker
200 g Røget lammekølle i pålægsskiver

Pynt

Friske krydderurter, fx kørvel

Tilbehør

Rugbrød

Sådan gør du

  • Skræl og skyl jordskokkerne. Skær dem i tynde skiver. Kom dem i kogende vand med salt i ca. 15 sek., dryp dem godt af og tør dem i køkkenrulle.

Dressing

  • Rør yoghurt, mayonnaise og de øvrige ingredienser sammen. Vend jordskokkerne heri og lad salaten trække mindst 15 min. - gerne længere. Anret lammekødet portionsvis sammen med jordskokkesalaten og pynt med kørvel. Server sammen med rugbrød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5463 kJ / 1306 kcal

Næringsindhold pr. 100g

586 kJ / 140 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 23,6 % 8,1 g
Kulhydrat: 50,2 % 17,3 g
Fedt: 26,2 % 4,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/roget-lammekod-med-jordskoksalat-/