Røget sild med hvid og grøn dip

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Friskrøget sild direkte fra fiskehandlerens røgeri er en stor delikatesse. Her er den i kontrastfyldt selskab: Kold stærk dip af skyr med peberrod og varm blid dip af fine ærter.

Ingredienser

Antal portioner

Kold hvid peberrodsdip

Varm grøn ærtedip

  • 5 røgede sild

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød
  • 400 g dampet romanescokål, blomkål eller broccoli

Sådan gør du

Sådan gør du

Peberrodsdip

Vend kvark, peberrod, sukker og salt sammen. Stil dippen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Ærtedip

Bring løg og vand i kog i en gryde. Kog det ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Kom ærterne i gryden og lad dem tø op, uden låg. Blend ærter og løg sammen med kvark, salt og peber. Varm ærtedippen igennem og smag til.

Rens sildene for skind og ben og del fiskene i fileter.

Server den kolde hvide peberrodsdip og den varme grønne ærtedip til røget sild, romanescokål og ristet rugbrød.

Tips

Er der en rest tilovers, kan du lave en dejlig rugbrødsmad med sild og de 2 slags dip.
Røget makrel er også godt!

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,8 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: