Røget sild med hvid og grøn dip

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Friskrøget sild direkte fra fiskehandlerens røgeri er en stor delikatesse. Her er den i kontrastfyldt selskab: Kold stærk dip af skyr med peberrod og varm blid dip af fine ærter.

Ingredienser

Antal portioner

Kold hvid peberrodsdip

Varm grøn ærtedip

  • 5 røgede sild

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød
  • 400 g dampet romanescokål, blomkål eller broccoli

Sådan gør du

Sådan gør du

Peberrodsdip

Vend kvark, peberrod, sukker og salt sammen. Stil dippen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Ærtedip

Bring løg og vand i kog i en gryde. Kog det ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Kom ærterne i gryden og lad dem tø op, uden låg. Blend ærter og løg sammen med kvark, salt og peber. Varm ærtedippen igennem og smag til.

Rens sildene for skind og ben og del fiskene i fileter.

Server den kolde hvide peberrodsdip og den varme grønne ærtedip til røget sild, romanescokål og ristet rugbrød.

Tips

Er der en rest tilovers, kan du lave en dejlig rugbrødsmad med sild og de 2 slags dip.
Røget makrel er også godt!

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,8 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: