Røget sild med hvid og grøn dip

30 min
Røget sild med hvid og grøn dip

Friskrøget sild direkte fra fiskehandlerens røgeri er en stor delikatesse. Her er den i kontrastfyldt selskab: Kold stærk dip af skyr med peberrod og varm blid dip af fine ærter.

Ingredienser

Kold hvid peberrodsdip

200 g Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
2 spsk Fintrevet peberrod
½ tsk Sukker
½ tsk Groft salt

Varm grøn ærtedip

1 Hakket løg (ca. 50 g)
½ dl Vand
300 g Ærter
50 g Kvark
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
5 Røgede sild

Tilbehør

240 g Ristet rugbrød
400 g Dampet romanescokål, blomkål eller broccoli (ca. g)

Sådan gør du

Peberrodsdip

  • Vend kvark, peberrod, sukker og salt sammen. Stil dippen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Ærtedip

  • Bring løg og vand i kog i en gryde. Kog det ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Kom ærterne i gryden og lad dem tø op, uden låg. Blend ærter og løg sammen med kvark, salt og peber. Varm ærtedippen igennem og smag til.
  • Rens sildene for skind og ben og del fiskene i fileter.
  • Server den kolde hvide peberrodsdip og den varme grønne ærtedip til røget sild, romanescokål og ristet rugbrød.

Er der en rest tilovers, kan du lave en dejlig rugbrødsmad med sild og de 2 slags dip. Røget makrel er også godt!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8635 kJ / 2064 kcal

Næringsindhold pr. 100g

477 kJ / 114 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 36,7 % 10,3 g
Kulhydrat: 31,4 % 8,8 g
Fedt: 31,9 % 4,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/roget-sild-med-hvid-og-gron-dip/