Røget sild med hvid og grøn dip

Røget sild med hvid og grøn dip

30 min
Friskrøget sild direkte fra fiskehandlerens røgeri er en stor delikatesse. Her er den i kontrastfyldt selskab: Kold stærk dip af skyr med peberrod og varm blid dip af fine ærter.

Sådan gør du

Peberrodsdip
  • Vend kvark, peberrod, sukker og salt sammen. Stil dippen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Ærtedip
  • Bring løg og vand i kog i en gryde. Kog det ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Kom ærterne i gryden og lad dem tø op, uden låg. Blend ærter og løg sammen med kvark, salt og peber. Varm ærtedippen igennem og smag til.
  • Rens sildene for skind og ben og del fiskene i fileter.
  • Server den kolde hvide peberrodsdip og den varme grønne ærtedip til røget sild, romanescokål og ristet rugbrød.

Er der en rest tilovers, kan du lave en dejlig rugbrødsmad med sild og de 2 slags dip. Røget makrel er også godt!

Energiindhold for hele retten:

8590 kJ / 2053 kcal

Næringsindhold pr. 100g

474 kJ / 113 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 36,9 % 10,3 g
Kulhydrat: 31,1 % 8,7 g
Fedt: 32 % 4,1 g
Mere inspiration

Lækker marineret sild - med en herligt sprødt tvist.

Ingredienser

Kold hvid peberrodsdip
200 g Kvark
2 spsk Fintrevet peberrod
½ tsk Sukker
½ tsk Groft salt
Varm grøn ærtedip
1 Hakket zittauerløg (ca. 50 g)
½ dl Vand
300 g Ærter
50 g Kvark
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
5 Røgede sild
Tilbehør
240 g Ristet rugbrød
400 g Dampet romanescokål, blomkål eller broccoli (ca. g)