Røget sild med hvid og grøn dip

Røget sild med hvid og grøn dip

30 min
Friskrøget sild direkte fra fiskehandlerens røgeri er en stor delikatesse. Her er den i kontrastfyldt selskab: Kold stærk dip af skyr med peberrod og varm blid dip af fine ærter.

Sådan gør du

Peberrodsdip
  • Vend kvark, peberrod, sukker og salt sammen. Stil dippen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Ærtedip
  • Bring løg og vand i kog i en gryde. Kog det ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Kom ærterne i gryden og lad dem tø op, uden låg. Blend ærter og løg sammen med kvark, salt og peber. Varm ærtedippen igennem og smag til.
  • Rens sildene for skind og ben og del fiskene i fileter.
  • Server den kolde hvide peberrodsdip og den varme grønne ærtedip til røget sild, romanescokål og ristet rugbrød.
Mere inspiration

Lækker marineret sild - med en herligt sprødt tvist.

Velbekomme!
Tips

Er der en rest tilovers, kan du lave en dejlig rugbrødsmad med sild og de 2 slags dip. Røget makrel er også godt!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8590 kJ / 2053 kcal

Næringsindhold pr. 100g

474 kJ / 113 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 36,9 % 10,3 g
Kulhydrat: 31,1 % 8,7 g
Fedt: 32 % 4,1 g

Ingredienser

Kold hvid peberrodsdip
200 g
Fintrevet peberrod
2 spsk
Sukker
½ tsk
Groft salt
½ tsk
Varm grøn ærtedip
Hakket zittauerløg (ca. 50 g)
1
Vand
½ dl
Frosne fine ærter
300 g
50 g
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Røgede sild
5
Tilbehør
Ristet rugbrød
240 g
Dampet romanescokål, blomkål eller broccoli (ca. g)
400 g