Romfromage

3 timer 25 min
Arbejdstid: 25 min
Fryseegnet
Romfromage

Romfromage er en af de skønne klassiske desserter, som er ved at gå i glemmebogen. Server den med friske kirsebær, når de er i sæson og med andre bær eller syltede kirsebær uden for sæsonen.

Ingredienser

Romfromage

2 blade Husblas
½ liter Piskefløde
4 spsk Flormelis
¾ dl Rom

Pynt

100 g Kirsebær
50 g Ristede mandelflager

Sådan gør du

Romfromage

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i en gryde ved svag varme.
  • Pisk fløde og flormelis til et meget let skum.
  • Hæld rom i den smeltede husblas og vend blandingen i fløden.
  • Fordel fromagen i 6 portionsglas og stil dem tildækkede i køleskabet i min. 3 timer.
  • Pynt med kirsebær og mandelflager.

Når der bruges husblas i desserter, hvor der er et flydende smagsstof som fx rom, sherry, citron, appelsin, kirsebær og lign., er det en god regel altid at hælde smagsstoffet i den smeltede husblas, før den kommer i fromagen. Derved undgår man trevler og klumper. Vælger du at anrette romfromagen i en skål skal du bruge et ekstra blad husblas. Uden for kirsebærsæsonen kan du pynte andre, mere tilgængelige bær, fx blåbær eller brombær.

Romfromagen kan fryses uden pynt. Lad fromagen tø i køleskabet, fx natten over.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9904 kJ / 2367 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1290 kJ / 308 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 4,2 % 3,2 g
Kulhydrat: 13,9 % 10,5 g
Fedt: 74,6 % 26 g
Alkohol: 7,3 % 1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/romfromage/