Romfromage
&format=webp)
Romfromage er en af de skønne klassiske desserter, som er ved at gå i glemmebogen. Server den med friske kirsebær, når de er i sæson og med andre bær eller syltede kirsebær uden for sæsonen.
Ingredienser
Romfromage
2 blade
Husblas
|
|
---|---|
½ liter
Piskefløde
|
|
4 spsk
Flormelis
|
|
¾ dl
Rom
|
Pynt
100 g
Kirsebær
|
|
---|---|
50 g
Ristede mandelflager
|
Sådan gør du
Romfromage
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Når der bruges husblas i desserter, hvor der er et flydende smagsstof som fx rom, sherry, citron, appelsin, kirsebær og lign., er det en god regel altid at hælde smagsstoffet i den smeltede husblas, før den kommer i fromagen. Derved undgår man trevler og klumper. Vælger du at anrette romfromagen i en skål skal du bruge et ekstra blad husblas. Uden for kirsebærsæsonen kan du pynte andre, mere tilgængelige bær, fx blåbær eller brombær.
Romfromagen kan fryses uden pynt. Lad fromagen tø i køleskabet, fx natten over.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1288 kJ / 308 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 0,8 g |
Protein: | 3,2 g |
Fedt: | 26 g |
Kulhydrat: | 10,5 g |
