Romtopfen smager også godt til kraftigt smagende ost, fx ekstra lagret danbo eller danablu.
Romtopfen behøver ikke stå i køleskab, men den skal stå i svaleskab eller et køligt frostfrit rum.
Sørg altid for at bruge rene redskaber når du rører og smager på romtopfen undervejs.
Romtopfen kan stå i et halvt til et helt år og der kan fyldes flere bær på, efterhånden som de har sæson. Sørg for at supplere med sukker og alkohol. Blommer og pærer kan også bruges, men skal skæres i lidt mindre stykker.
33296 kJ / 7958 kcal
1024 kJ / 245 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 1,6 % | 1 g |
Kulhydrat: | 43,2 % | 26 g |
Fedt: | 40,8 % | 11,3 g |
Alkohol: | 14,4 % |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
1 kg
Blandede bær, fx jordbær, solbær, ribs og hindbær
|
|
---|---|
750 g
Sukker (ca. 9 dl)
|
|
½ liter
Lys eller rom
|
1 liter
Piskefløde - pisket til flødeskum eller 2 liter vaniljeflødeis eller 1 liter cremefraiche 18%
|
---|