Romtopf

Romtopf

60+ min
Romtopfen kan holde længe, så lav blot en stor portion. Den skal nok blive spist op.

Sådan gør du

  • Rens bærrene omhyggeligt og kom dem i en ren krukke sammen med sukker og rom. Rør forsigtigt i blandingen og læg en tallerken over bærrene, så de holdes nede under lagen. Dæk romtopfen godt til og stil den køligt. Lad romtopfen stå i minimum 2 måneder. Rør i den af og til - der kan godt gå et par uger før sukkeret er helt opløst.
  • Server bærrene med flødeskum, is eller cremefraiche. Lagen kan drikkes som den er, som likør. Eller den kan blandes med mousserende vin til en velkomstdrink.
Tips
  • Romtopfen smager også godt til kraftigt smagende ost, fx ekstra lagret danbo eller danablu.
  • Romtopfen behøver ikke stå i køleskab, men den skal stå i svaleskab eller et køligt frostfrit rum.
  • Romtopfen kan stå i et halvt til et helt år og der kan fyldes flere bær på, efterhånden som de har sæson. Sørg for at supplere med sukker og alkohol. Blommer og pærer kan også bruges, men skal skæres i lidt mindre stykker.
  • Sørg altid for at bruge rene redskaber når du rører og smager på romtopfen undervejs.
Energiindhold for hele retten:

35166 kJ / 8405 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1082 kJ / 259 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 1,5 % 1 g
Kulhydrat: 40,9 % 26 g
Fedt: 40,7 % 11,9 g
Alkohol: 16,9 % 1 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

1 kg Blandede bær, fx jordbær, solbær, ribs og hindbær
750 g Sukker (ca. 9 dl)
½ liter Lys eller mørk rom
Tilbehør
1 liter Piskefløde - pisket til flødeskum eller 2 liter vaniljeflødeis eller 1 liter cremefraiche 18%