Romtopf
60+ min

Romtopf

Romtopfen kan holde længe, så lav blot en stor portion. Den skal nok blive spist op.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Romtopf

Romtopfen kan holde længe, så lav blot en stor portion. Den skal nok blive spist op.

Opskriften gælder for 16 personer

  • 1 kg blandede bær, fx jordbær, solbær, ribs og hindbær
  • 750 g sukker (ca. 9 dl)
  • ½ liter lys eller mørk rom

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Rens bærrene omhyggeligt og kom dem i en ren krukke sammen med sukker og rom. Rør forsigtigt i blandingen og læg en tallerken over bærrene, så de holdes nede under lagen. Dæk romtopfen godt til og stil den køligt. Lad romtopfen stå i minimum 2 måneder. Rør i den af og til - der kan godt gå et par uger før sukkeret er helt opløst.

Server bærrene med flødeskum, is eller cremefraiche. Lagen kan drikkes som den er, som likør. Eller den kan blandes med mousserende vin til en velkomstdrink.

Tips

Romtopfen smager også godt til kraftigt smagende ost, fx ekstra lagret danbo eller danablu.

Romtopfen behøver ikke stå i køleskab, men den skal stå i svaleskab eller et køligt frostfrit rum.

Romtopfen kan stå i et halvt til et helt år og der kan fyldes flere bær på, efterhånden som de har sæson. Sørg for at supplere med sukker og alkohol. Blommer og pærer kan også bruges, men skal skæres i lidt mindre stykker.

Sørg altid for at bruge rene redskaber når du rører og smager på romtopfen undervejs.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 35960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,3 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 40 %
  • Alkohol: 16 %
Print

Vin match

Ugni blanc Cognac, Frankrig

Hvis du ikke vil drikke lagen til din romtopf, vil en rød/rosé pineau de charentes (cognac-likør) være dejlig til Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jordbær