Rosastegt vildtfilet med sennepsdressing

1 time 20 min
Arbejdstid: 25 min
Rosastegt vildtfilet med sennepsdressing

En virkelig lækker frokost- eller buffetret. Kan også tilberedes med oksefilet.

Ingredienser

1 kg Hjortefilet af fx krondyr, dådyr eller rådyr
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Smør
¾ dl Fraiche
1 spsk Dijonsennep
1 spsk Vand
½ dl Finthakket purløg
½ tsk Havsalt, fx gourmetsalt
Friskkværnet peber
3 liter Blandet grøn salat, fx romainesalat og feldsalat

Tilbehør

480 g Grovbrød

Sådan gør du

  • Drys kødet med salt og peber.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Brun fileten på alle sider i ca. 3 min.
  • Læg vildtfileten i et ovnfast fad og steg kødet midt i ovnen i ca. 40 min. ved 150°.
  • Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur den skal være ca. 55°.
  • Lad kødet køle af.
  • Rør fraiche, sennep, vand, purløg, salt og peber sammen til en dressing.
  • Smag til.
  • Anret salaten i grove stykker i bunden af et stort fad.
  • Fordel kødet herpå og dryp med dressingen.
  • Drys evt. med lidt gourmetsalt og server straks sammen med brød.

I stedet for vildtfilet kan du bruge oksefilet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10360 kJ / 2476 kcal

Næringsindhold pr. 100g

583 kJ / 139 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 43,7 % 15 g
Kulhydrat: 38,1 % 13,1 g
Fedt: 18,2 % 2,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rosastegt-vildtfilet-med-sennepsdressing/