Rosenkålssalat - Opskrifter - Arla

Rosenkålssalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

1 timer

Rosenkål - grøntsagen man enten elsker eller hader. Med flødedressing, appelsin og hasselnødder kan man kun elske den ...

Ingredienser

Antal portioner

Flødedressing

  • 600 g rensede friske rosenkål
  • 1½ liter vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 75 g grofthakkede hasselnøddekerner
  • fintstrimlet skal af 1 appelsin

Hertil

  • 1200 g røget kylling eller 800 g hamburgerryg
  • 1 kg faste kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Flødedressing

Pisk citron-, appelsinsaft, sukker, salt og peber sammen med en gaffel. Tilsæt fløden og pisk til dressingen får en cremet konsistens. Stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Pil et par blade af hver rosenkål (ca. 1 liter i alt). Skær derefter de små kål i halve. Bring vand tilsat salt i kog i en gryde og kom de halve rosenkål i. Bring atter vandet i kog uden låg og tilsæt bladene. Hæld efter ca. 15 sek. rosenkål og -blade til afdrypning i et dørslag. Overbrus dem med koldt vand og dup kålen tør i et viskestykke.

Ved serveringen

Læg rosenkål og -blade i et stort fad. Drys med hasselnødder og appelsinstrimler. Rør dressingen op og smag den til. Server dressingen til salaten.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,6 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 50 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: