Rouladebrød

2 timer 30 min
Arbejdstid: 25 min
Rouladebrød

Rouladebrød er en mellemting mellem kage og franskbrød. Server de festlige og flotte skiver med koldt smør.

Ingredienser

Dej

2 dl Mælk
50 g Gær
200 g Blødt smør
2 Æg
2 spsk Sukker
½ tsk Groft salt
550 g Hvedemel

Fyld

3 spsk Kakaopulver
150 g Brun farin (ca. 2½ dl)

Pensling

Sammenpisket æg

Sådan gør du

Dej

  • Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm.
  • Hæld den i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage).
  • Slå dejen godt sammen.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Fyld

  • Bland kakao og farin.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 2 portioner og rul dem ud til firkantede plader (ca. 26 x 40 cm).
  • Drys kakaofyldet på dejpladerne.
  • Rul forsigtigt, fra den korte side, dejpladerne til 2 roulader.
  • Læg rouladerne, med sammenføjningerne nedad, i 2 smurte franskbrødsforme (a ca. 2 liter).
  • Lad brødene efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  • Pensl brødene med æg og rids dem forsigtigt på langs, så de første lag kakao kan ses.
  • Bag brødene nederst i ovnen i ca. ½ time ved 200°.
  • Fjern formene og stil brødene tilbage i den slukkede ovn.
  • Lad dem stå ved eftervarmen i ca. 5 min.

Ved serveringen

  • Skær rouladebrødene i skiver og server dem lune eller afkølede, evt. sammen med koldt smør.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

18294 kJ / 4372 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1405 kJ / 336 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 7,3 % 6 g
Kulhydrat: 54,5 % 45,1 g
Fedt: 38,2 % 14,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rouladebrod/