Hurtigt rugbrød
4 timer 25 min
•
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
•
Kunne du tænke dig hjemmelavet rugbrød, men har hverken tid eller surdej? Så prøv denne simple opskrift, og opdag hvor nemt det er! Rugbrødet er fuldt af dejlige kerner og smag. Det er en dansk klassiker, som de fleste spiser dagligt, og selvom denne hurtige version er uden surdej, så smager den alligevel dejligt og er helt sikkert hjemmelavet. Rugbrød er og bliver bare en af danskernes favoriter, også selvom vi nogle gange kan føle, at vi har fået for travlt til det hjemmelavede rugbrød.
Ingredienser
|
300 g
Knækkede rugkerner (ca. 4 dl)
|
|
|---|---|
|
5 dl
Kogende vand
|
|
25 g
Gær
|
|
|---|---|
|
3 dl
Lunkent vand
|
|
|
4 dl
Kærnemælk
|
|
|
2 dl
Øl fx porter eller anden mørk øl
|
|
|
500 g
Hvedemel (ca. 11 dl)
|
|
|
250 g
Rugmel (ca. 3¾ dl)
|
|
|
200 g
Hørfrø (ca. 3 dl)
|
|
|
150 g
Solsikkekerner (ca. 2½ dl)
|
|
|
125 g
Sesamfrø (ca. 2 dl)
|
|
|
2 spsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Pak rugbrødene ind i film eller i fryseposer - så kan de holde sig friske i 4-5 dage.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
832 kJ / 199 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 6,8 g |
| Protein: | 6,7 g |
| Fedt: | 7,8 g |
| Kulhydrat: | 25,1 g |